facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η Ρουμανία πρόθυμη να πουλήσει πλατφόρμα εξόρυξης στην Τουρκία

Ενώ το Αζερμπαϊτζάν είπε «όχι» στους Τούρκους, η Ρουμανία (που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) βλέπει θετικά την πώληση στην Τουρκία πλατφόρμας για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα την τουρκική εφημερίδα «Βατάν», η οποία αναφέρει ότι θα στοιχίσει 1,5 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα γράφει ότι η πλατφόρμα μπορεί να παραδοθεί εντός δύο χρόνων και προσθέτει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε δηλώσει ότι «στην περιοχή δουλεύουμε με την Shell. Αν σε ένα χρόνο έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει πετρέλαιο θα τοποθετήσουμε πλατφόρμα».

Η «Βατάν» αναφέρει ακόμη πως η Τουρκία χτύπησε και την πόρτα του Αζερμπαϊτζάν για αγορά πλατφόρμας, ωστόσο, η απάντηση ήταν αρνητική.

«Οι σχέσεις μας με τους Ελληνοκύπριους είναι πολύ καλές», φέρεται να είπε το Αζερμπαϊτζάν.

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση με την κυπριακή οφείλουν να δημιουργήσουν μεγάλο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προδοτική στάση της Ρουμανίας, εάν αυτή επιβεβαιωθεί. Και να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί πίσω από τη Ρουμανία «παίζει» και να βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, η πιστή σύμμαχος των Τούρκων, που αυτή την περίοδο έχει χωθεί στο καβούκι της και δεν βγάζει άχνα, περιμένοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτά τα παιχνιδάκια πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύντομα. Όπως πρέπει να τελειώνουμε και με τα μνημόνια. Δεν μας αφορούν πλέον και οι πολιτικές «λιτότητας» της Μέρκελ τώρα είναι η ευκαιρία να ακυρωθούν!

tribune

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news