facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν τη συζήτηση για συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα

Απορρίπτει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λήξασα τη συζήτηση Σαμαρά και επικρίνει τον πρωθυπουργό για την στάση του.

Η συζήτηση για τη συνάντηση ξεκίνησε μετά τις δραματικές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δημοσιεύματα της Τετάρτης ανέφεραν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να τον θέσουν προ των ευθυνών του.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα, ωστόσο απέκλεισε από τη συνάντηση τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι δεν θα μπει στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης.

Απορρίπτοντας το σενάριο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος, ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

« Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του, ο κ. Παππάς έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές».

«Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης» σημείωσε η κ. Βούλτεψη.

Και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον Βήμα 99,5, απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης λέγοντας πως «δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις».

Ο κ. Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για υπό όρους συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα, πρόσθεσε:

«Απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση (ο πρωθυπουργός) να καθίσουμε όλοι και να συμφωνήσουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά, όταν η απάντηση που παίρνουμε από τον διευθυντή του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας, αν θελήσει να δει τον πρωθυπουργό, θα ζητήσει την παραίτησή του, συγγνώμη, αλλά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά τον ίδιο τον θεσμό. Σε υποθετικά σενάρια δεν μπορεί, λοιπόν, να απαντήσει κανένας. Ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα λοιπόν και μετά το συζητάμε».

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ως λήξαντα τον σχετικό -μέσω των ΜΜΕ- διάλογο με την κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Σύμφωνα με το κλίμα που κυριάρχησε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ρίξει όλο το βάρος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού για την όξυνση των προβλημάτων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και θα πραγματοποιήσει εκστρατεία βουλευτών και κομματικών στελεχών για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 27 Νοεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news