facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βρούτσης: Καμία σύνδεση εισφορών με παροχές υγείας

Αποστάσεις από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα περί σύνδεσης των εισφορών με πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Χθες ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έθεσε το θέμα της σύνδεσης των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών με τους στόχους μη δημιουργίας ελλειμμάτων και διασφάλισης βιώσιμων συντάξεων, καθώς και το θέμα της επανεξέτασης των «αναγκαίων προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας».

«Θέλω να κλείσει το θέμα με τον πιο λιτό και κατηγορηματικό τρόπο γιατί πήρε διάσταση και πολύ μεγάλη η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ που θέλω εκ προοιμίου να σας πω για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε, αλλά εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις», τόνισε ο κ.Βρούτσης, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται ούτε υπάρχει ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο του υπουργείου ή της κυβέρνησης τέτοιο ζήτημα. Αντίθετα, η κυβέρνηση δείχνοντας μια μεγάλη ευαισθησία είδατε για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε και από την εκπομπή σας ότι κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας», υπογράμμισε.

Οσον αφορά το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι «έχει μπει σε μια νέα περίοδο, τώρα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο που πατάει σε υγιείς και σταθερές βάσεις, έχουμε κάνει τεράστιες εξοικονομήσεις με το νοικοκύρεμα το οποίο πετύχαμε».

Αναφέρθηκε ακόμη, στο σύστημα Άτλας μέσω του οποίου «δεν χρειάζονται πλέον θεωρημένα βιβλιάρια" κάτι που χαρακτήρισε ως "τεράστια κατάκτηση».

Σημείωσε ότι σε 1,5 μήνα από τώρα οι Έλληνες με 20 χρόνια δουλειάς θα δουν τα ένσημά τους στο κομπιούτερ τους το προσωπικό και του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι Έλληνες θα βλέπουν τα ένσημά τους.

Αναφερόμενος στο επικουρικό σύστημα της Ελλάδας υπογράμμισε ότι πλέον με την εσωτερική αναδιανομή των οικονομικών του θα υπάρξουν προσαρμογές τόσο προς τα επάνω όσο και προς τα κάτω ενώ επισήμανε ότι το εφάπαξ "θα αποκτήσει ανταποδοτικό χαρακτήρα".


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news