facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Προς ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον ΟΤΕ με τους ίδιους όρους

Κοντά στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει τους ίδιους όρους με εκείνη που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, βρίσκονται η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η σύμβαση που έληξε, προέβλεπε μεσοσταθμικές μειώσεις 11% και μείωση του ωραρίου στις 7 ώρες με παράλληλη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του οργανισμού, δήλωσε ότι στόχος είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με διετή ή τριετή ισχύ, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθεροποίηση του μισθολογικού κόστους.

Σε περίπτωση που λήξει η τρίμηνη παράταση της ισχύουσας σύμβασης, η διοίκηση θα πρέπει να επαναφέρει τους μισθούς στα προ των μειώσεων επίπεδα.

Όμως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τσαμάζ, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να επιτρέψει να αυξηθεί το κόστος εργασίας, τη στιγμή που η αγορά των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε πτώση. Τόνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η υπογραφή νέας ΣΣΕ, θα παύσει και η ισχύς των ειδικών προβλέψεων που είχαν περιληφθεί στην προηγούμενη σύμβαση και αφορούσαν επιδόματα, υπερωρίες, αποζημιώσεις χιλιομετρικών αποστάσεων και εκτός έδρας απασχόλησης, ειδικές άδειες και πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και τους 9 μισθούς μπόνους αποχώρησης που δίνει ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2014, ο όμιλος ΟΤΕ εμφάνισε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 94 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ενισχυμένο κατά 120 μονάδες βάσης και προσαρμοσμένες ταμειακές ροές στα 126 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο όμιλος παρουσίασε μείωση 5% στα συνολικά ενοποιημένα έσοδα, κυρίως λόγω της επίδρασης των μειώσεων στα τέλη τερματισμού στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκε σε 371,1 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση 2,1%. Εξαιρουμένης της επίδρασης των αλλαγών στα τέλη τερματισμού, θα είχε οριακή αύξηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news