facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απλοποιείται η διεκδίκηση αποζημιώσεων καταναλωτών και επιχειρήσεων από καρτέλ

Υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, η οδηγία βάση της οποίας οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στο εξής θα μπορούν να διεκδικούν απευθείας και ευκολότερα αποζημιώσεις, για ζημιές που υπέστησαν από καρτέλ. Ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ., Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα:

- αφενός, οι αποφάσεις των Επιτροπών Ανταγωνισμού που βεβαιώνουν πως υπήρξε παραβίαση του δικαίου ανταγωνισμού, θα είναι δεσμευτικές στο εξής για τα δικαστήρια και ο πολίτης δεν θα ταλαιπωρείται με το να αποδεικνύει εκ νέου πώς παραβιάστηκε ο νόμος

- αφετέρου, πλήρη αποζημίωση θα δικαιούνται όλοι οι θιγόμενοι. Δηλαδή οι όχι μόνον οι άμεσοι πελάτες του εκάστοτε παραβάτη -π.χ. όχι μόνον ο χονδρέμπορος- αλλά και οι επόμενοι κρίκοι στην αλυσίδα: οι τοπικοί αντιπρόσωποι, οι λιανέμποροι, κλπ.

O κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη: "ως Ελληνική Προεδρία εργαστήκαμε εντατικά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η Οδηγία, κάτι που αναφέρεται άλλωστε στην σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου και πετύχαμε να υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι η Οδηγία αυτή θα μεταφερθεί το ταχύτερο στην ελληνική έννομη τάξη και πάντως πριν τη λήξη της διετούς προθεσμίας που δίνει η ΕΕ".

ΑΠΕ_ΜΠΕ/capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news