facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ψυχάρης κατά Σαμαρά: Εκτός από αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι

Σε ένα άρθρο στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο "Γιατί παραιτήθηκα" ο Ανδρέας Ψυχάρης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει τη Βουλή και την πολιτική λίγο αφού ψήφισε τις τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και ληξιπρόθεσμα, στηρίζοντας την κυβέρνηση.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης γράφει πως η απόφασή του ήταν αποτέλεσμα πολλών εβδομάδων σκέψης και όχι παρορμητική εξαιτίας του πολιτικού κλίματος και όπως λέει ο πρώτος που το έμαθε ήταν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με δεύτερο τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης δεν αποφεύγει τα... καρφιά κατά της κυβέρνησης.

"Έχω απογοητευτεί παρακολουθώντας πολιτικά κόμματα που αποφεύγουν να συζητήσουν για ζητήματα στα οποία ομονοεί εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία.

Στεναχωριέμαι όταν βλέπω την κυβέρνηση που στήριζα μέχρι προχθές με την ψήφο μου κι εξακολουθώ να στηρίζω την προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τη χώρα να μην αντιλαμβάνεται ότι εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και οι Έλληνες που αναμένουν ακόμη κινήσεις στήριξής του εισοδήματός τους κι όχι απλώς διευκολύνσεις αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεών τους", γράφει.

Όπως μάλιστα λέει "θα μπορούσε το πλεόνασμα του προϋπολογισμού να ήταν κάπως χαμηλότερο και ένα μικρό κομμάτι να πήγαινε στις τσέπες, ανέργων, συνταξιούχων και απόρων που χτυπήθηκαν από την κρίση και βγάζουν τον μήνα τους με τη βοήθεια των γειτόνων τους".

"(...) θα άξιζε τον κόπο να αντισταθούμε στην Τρόικα όταν επιχειρεί να μας επιβάλει να μην αγγίξουμε το πλεόνασμα, αδιαφορώντας αν έναν κομμάτι το έχουν ανάγκη εκείνοι που με το εισόδημά τους το δημιούργησαν".

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news