facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κομισιόν: Αν δεν γυρίσει η Τρόικα, ξεχάστε την έξοδο από το Μνημόνιο

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα στέλνει και σήμερα η Κομισιόν, 24 ώρες μετά το «τελεσίγραφο» προς την ελληνική κυβέρνηση για την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της, αλλά και άλλες 24 ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας αυτής, την Τετάρτη.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, συνέδεσε άμεσα την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, με την έναρξη της συζήτησης για την έξοδο από το Μνημόνιο και την επόμενη ημέρα.

Όπως υπενθύμισε, οι συζητήσεις για τη «μεταμνημονιακή εποχή» θα ξεκινήσουν, μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Ακόμη, επανέλαβε: «Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα, μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις», ερωτηθείσα σχετικά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ακόμη, η κυρία Αντρέεβα απάντησε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, έως ότου η Επιτροπή λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε μία σειρά από πολιτικές και δράσεις.

Επανέλαβε, δε, ότι στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, που θα ανοίξει το δρόμο για την περάτωση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news