facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Α. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να οριστεί η ημερομηνία εκλογών

Κάλεσμα για πρόωρες εκλογές απηύθυνε εμμέσως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα πως στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος», είπε στον κ. Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών «για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς και για να διερευνηθεί η δυνατότητα απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια, η συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι «επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας».

«Τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου», πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Αργότερα το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντήσει και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι υπήρχε προγραμματισμένη, από ημέρες, συνάντηση του Προέδρου με τον πρωθυπουργό για το μεσημέρι της Δευτέρας, πριν οριστικοποιηθεί, δηλαδή, η ορκωμοσία των νέων υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Αντιθέτως, το αίτημα του κ. Τσίπρα υπεβλήθη την Παρασκευή και, προφανώς, έγινε αμέσως αποδεκτό από την Προεδρία, με τον κ. Σαμαρά να μεταθέτει αντιστοίχως τη δική του μεσημβρινή συνάντηση με τον Πρόεδρο για μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.

Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά σημειώνουν ότι στις προθέσεις του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται η υποβολή αιτήματος για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αυτό το έχει τορπιλίσει ήδη η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο δεν απέκλειαν –κάθε άλλο μάλιστα– ο κ. Σαμαράς να αποστείλει βαρυσήμαντο μήνυμα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news