facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Βουλή: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συζήτηση της τροπολογίας για «κόκκινα» δάνεια

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η οποία θα συζητούσε την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων. Η τροπολογία κατατέθηκε εκπροθέσμως την Δευτέρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας αντιδράσεις για την διαδικασία που επιλέχθηκε.

Η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να γίνει ειδική κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που είναι η αρμόδια για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης με αντικείμενο την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια. Κατέθεσε δε το σχετικό αίτημα που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη των δύο Επιτροπών.

«Γίναμε μάρτυρες πρωτοφανούς εργαλειοποίησης του κοινοβουλίου», είπε, ισχυριζόμενη ότι ο Νίκος Δένδιας εμφανίσθηκε στην Επιτροπή την Δευτέρα «για να αυτοδιαφημιστεί». Με το αίτημα συμφώνησε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Βασίλης Καπερνάρος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η υπουργική τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συζητηθεί στην Επιτροπή.

Ανέφερε ακόμη ότι μία Επιτροπή δεν μπορεί να αποφασίσει να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση με μία άλλη Επιτροπή και ότι το σχετικό αίτημα πρέπει να υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής και να αποφασιστεί από την Διάσκεψη των Προέδρων.

Η άρνηση του Κ. Βιρβιδάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Επιτροπής σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας – και τελικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν.

«Δεν κατανοούμε γιατί η τροπολογία κατατέθηκε σ’ αυτό το νομοσχέδιο και ουσιαστικά αδίκησε τον εαυτό της», τόνισε και ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, οποίος ωστόσο επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρησή του.

«Δεν είναι συμπεριφορά κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μία διαδικαστική διαφωνία, που έχει όμως την πολιτική της σημασία, να αποχωρούν εγκαταλείποντας την υποχρέωση που έχουν να εκφράσουν την άποψή τους για την τροπολογία», υποστήριξε.

Αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να φύγει, είπε ο Εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς. Ο Κ. Βιρβιδάκης παραδέχθηκε ότι δεν ακολουθήθηκε η καλύτερη διαδικασία, αλλά επέμεινε ότι το θέμα πρέπει να τεθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Προχειρότητα στον τρόπο που συζητείται το νομοσχέδιο, διαπίστωσε η Εισηγητής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προτείνοντας τον διαχωρισμό της τροπολογίας από το νομοσχέδιο, προκειμένου να συζητηθεί χωριστά. Με την θέση αυτή συμφώνησε και ο Εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Ο πρ. υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε καν την ευθιξία να καταθέσει την τροπολογία ως νομοσχέδιο, επεσήμανε η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Την διαδικασία επέκρινε και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news