facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Παραπομπή Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας με πρόταση του στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για ένα από τα δυο αδικήματα για τα οποία κατηγορείται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αυτό της απιστία,. Την ίδια ώρα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την πλήρη απαλλαγή του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Γιάννη Καπελέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Μανόλης Δράκος προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου. Ο εισαγγελέας φέρεται να μέμφεται τον κ Διώτη γιατί δεν άντλησε φορολογικά στοιχεία ελέγχου από τη λίστα, όμως, εμφανίζεται να διαπιστώνει ότι ο ίδιος ούτε απέκρυψε, ούτε αλλοίωσε τη λίστα, όταν έκανε αντίγραφο από το αρχικό στικάκι.

Πάντως, ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Ο εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για τον ισχυρισμό που είχε παρουσιάσει από την πρώτη στιγμή ο κ.Καπελέρης, λέγοντας πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, του ζήτησε έλεγχο.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news