facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΓΣΕΒΕΕ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη ανά την Ελλάδα

Συγκέντρωση στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ και οι κατά τόπους Ομοσπονδίες την Πέμπτη 27 του μηνός, ημέρα της γενικής απεργίας, «διατρανώνοντας ότι η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, 850.000 εργαζόμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ανεργία και 3,5 εκ. συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους στις 10.30.

Για τον προϋπολογισμό του 2015 που κατέθεσε η κυβέρνηση, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι «παρά τις διακηρύξεις για success story δεν υπάρχει ούτε μια παρέμβαση για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία, αντιθέτως, οι δημόσιες επενδύσεις εξακολουθούν να συρρικνώνονται, νέες μειώσεις μισθών & συντάξεων προβλέπονται ενώ και οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη συμπίεση της αγοραστικής δύναμης και της εγχώριας ζήτησης».

Προσθέτει ακόμη πως «οι "μεταρρυθμίσεις" στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα συνεχίζουν να ακολουθούν το παράδειγμα αυστηρής λιτότητας αυξάνοντας έτσι τη συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους και υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα δημοσίων εσόδων, ενώ σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος δεν αναφαίνεται στον ορίζοντα η επίτευξη μιας βιώσιμης ρύθμισής του και η εξέλιξή του συνεχίζει να εξαρτάται από τις διακυμάνσεις ροών αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων και λήξεων ομολόγων».

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει επίσης «ότι οι δημόσιες επενδύσεις για μια ακόμη χρονιά υποχωρούν αυτή τη φορά κατά 400 εκατ. και ότι η προσδοκία βελτίωσης των δεικτών της οικονομίας που εκφράζεται στον προϋπολογισμό (από την αύξηση των εξαγωγών, της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων κατά 11,7%!!!) είναι ευχή που δυστυχώς δεν αντιστοιχεί με την εικόνα της πραγματικής οικονομίας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news