facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης προς τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη βαριά δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ, που κόστισε τη ζωή ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο.

Με μία φορτισμένη, αλλά και αιχμηρή επιστολή που κοινοποίησε ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και διοικητής του ΕΚΑΒ τους τελευταίους 21 μήνες, ζητά προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου άνδρα, ευχόμενος παράλληλα η παραίτησή του να δώσει το έναυσμα για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

«Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το ΕΚΑΒ στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Παπαγιαννίδης, παραθέτοντας το δραματικό συμβάν που δρομολόγησε την αρχή του τέλους για τον επικεφαλής του ΕΚΑΑΒ.

«Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο ΕΚΑΒ εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα» εξηγεί ο κ. Παπαγιαννίδης.

«Ποιοι δεν θέλουν την ευημερία του ΕΚΑΒ;»

Ο απολογισμός της θητείας του στο Κέντρο που επιχειρεί και μέσω της επιστολής παραίτησης ο κ. Παπαγιαννίδης, περιλαμβάνει σκληρές διαπιστώσεις και βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει το ΕΚΑΒ. «Το ΕΚΑΒ στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, αφού οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές και οι διασώστες βρίσκονται σε μία διαρκή και καθημερινή υπέρβαση για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας» λέει.

Ο ίδιος ως πρόεδρος δηλώνει ότι προσπάθησε πολύ να τους ακολουθήσει σε αυτήν την ατέρμονη, όπως την χαρακτηρίζει, προσπάθεια «για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας» αλλά καταγγέλλει, φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό, ότι «δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων. Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννίδη, όλες του οι προσπάθειες να διευθετήσει μείζονα θέματα για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ προσέκρουαν σε πληθώρα αντιδράσεων: «Προσπάθησα πάρα πολύ να επιλύσω προβλήματα κάλυψης προσωπικού, κάνοντας εσωτερικές μεταθέσεις σε τομείς για να καλυφθούν οι βάρδιες σε περιοχές της περιφέρειας και παρόλα αυτά εισέπραξα πληθώρα αντιδράσεων, ένθεν και ένθεν! Εν τω μεταξύ, διαπιστώνοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος του Ε.Κ.Α.Β., ανέλαβα την πρωτοβουλία πραγματοποίησης κάποιων σημαντικών ενεργειών στήριξης του Οργανισμού μέσω δωρεών από Κοινωφελή Ιδρύματα (ενδεικτικά αναφέρω τα ιδρύματα "Σταύρος Νιάρχος" & Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση)».

Θεωρεί ωστόσο ως σημαντικό επίτευγμα ότι «δεν κατέθεσα τα όπλα και πέτυχα να ξεμπλοκάρει ο περιβόητος διαγωνισμός των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, και αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών».

Συγγνώμη, ευχαριστίες και Σοπενχάουερ

Ο κ. Παπαγιαννίδης ανατρέχει στη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και, επικαλούμενος τις αρχές που, όπως λέει, χαρακτήριζαν την πορεία του, -«αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης»- ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του 34χρονου στη Σάμο.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Θέτω στη διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτησή μου δίνοντας, ίσως, κατ' αυτόν τον τρόπο το έναυσμα στους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα».

Ακόμη, ευχαριστεί θερμά τον πρωθυπουργό της χώρας «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου την υπεύθυνη θέση της Διοίκησης του Οργανισμού» και τέλος δεν παραλείπει να ευχηθεί «καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές που λέγονται Διασώστες»

Την επιστολή του ο κ. Παπαγιαννίδης κλείνει με τη φράση του Γερμανού φιλόσοφου Άρθουρ Σοπενχάουερ «τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή».

Το τραγικό περιστατικό της Σάμου

Το τροχαίο έγινε στις 17:45 της 20ής Νοεμβρίου και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03.

Δύο λεπτά αργότερα, το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο, γιατί το μοναδικό που υπήρχε, μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού.

Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς, για να επιστρέψει περίπου μία ώρα αργότερα, με τον άτυχο 34χρονο, δυστυχώς, νεκρό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news