facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς παυσίπονα και αντιβιοτικά χειρουργικές και παθολογικές κλινικές

"Η κάλυψη των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θα γίνει άραγε απ΄ αυτούς τους σφαγιασμένους προϋπολογισμούς;", διερωτάται ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Χωρίς βασικά φάρμακα λειτουργούν σημαντικές κλινικές και τμήματα των δημοσίων νοσοκομείων.

Χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές στερούνται κοινά παυσίπονα, παθολογικές κλινικές δεν διαθέτουν αντιβιοτικά, ενώ το υγειονομικό υλικό είναι πλέον ανύπαρκτο.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό), ζητώντας αύξηση – αντί μείωσης – των δαπανών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα:

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν αντιλαμβάνονταν έστω και στοιχειωδώς την τραγικότητα της κατάστασης, όφειλε να απαιτήσει άμεσα και επιτακτικά την πρόσθετη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Κι όμως, πράττει το εντελώς αντίθετο”.

Ο κ. Βορίδης έχει ανακοινώσει ότι το 2014 κλείνει με μειωμένες δαπάνες κατά 160 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία και πως ανάλογη μείωση θα υπάρξει και το 2015.

Στραγγαλισμός

“Πρόκειται για προμελετημένο στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης”, σχολιάζει ο κ. Βαρνάβας, απευθύνοντας τα εξής ερωτήματα:

Η περίφημη κάλυψη των 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θα γίνει άραγε απ΄ αυτούς τους σφαγιασμένους προϋπολογισμούς;

Οι 4.000 προσλήψεις γιατρών, που ανακοινώνει σε κάθε εμφάνισή του ο κ. Γρηγοράκος, θα γίνουν χωρίς εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό;

Οι εφημερίες των νοσοκομείων, που έχουν ολοσχερώς καταρρεύσει, θα πραγματοποιηθούν με εθελοντισμό των γιατρών;

Ανοχή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, γιατροί και ασθενείς έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news