facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ανεπανόρθωτες οι ζημιές στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων Σπάρτακος, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον ΑΗΣ που είναι ο παλιότερος που λειτουργεί στο λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας, ενώ από τις τρεις μονάδες του η πρώτη έχει διακόψει τη λειτουργία της εδώ και τρία χρόνια, ενώ οι άλλες δύο έχουν μικρή σχετικά ισχύ.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του τομεάρχη λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, Ανέστη Κεφαλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. «Ούτως ή άλλως, η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες 3 μέρες και αύριο αναμένονταν να την εντάξουμε ξανά στο σύστημα. Προληπτικά, μετά την πυρκαγιά, θέσαμε εκτός λειτουργίας και την 3η Μονάδα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις» ξεκαθάρισε ο κ.Κεφαλάς διευκρινίζοντας ότι η 4η Μονάδα ήταν η νεώτερη Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού.

Σχετικά με την πυρκαγιά το σωματείο Σπάρτακος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Πρωτοφανής είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που τύλιξε, από τις 8 σήμερα το πρωί, με τις φλόγες της τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προκαλώντας πρωτόγνωρες υλικές ζημίες αλλά ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Με τους εργαζόμενους (για μία ακόμα φορά) να αποδεικνύουν τον υπέρμετρο επαγγελματικό τους ζήλο και με την τύχη (για μία ακόμα φορά) να τους επιδεικνύει το καλό της πρόσωπο, ένα ακόμα ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατυχημάτων στους χώρους της επιχείρησης.

Πρόκειται για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο λεβητοστάσιο της 4ης Μονάδας τους ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και έγινε άμεσα αντιληπτή από τους εργαζόμενους που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεσή της. (Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έντασης του καπνού, ορισμένοι από τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο χώρο χρειάστηκε να μεταφερθούν με αναπνευστικά προβλήματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο).

Εργαζόμενοι και πυροσβεστικές δυνάμεις επί ώρες έδωσαν (και δίνουν) μάχη ώστε να κατασβήσουν κάθε εστία φωτιάς που, ως φαίνεται, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες τόσο στο μηχανοστάσιο όσο και στο κοντρόλ δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του Σταθμού.

Δυστυχώς ο κώδωνας του κινδύνου έκρουσε πολλάκις. Φθάσαμε στο κόκκινο πλείστες φορές. Βρεθήκαμε «με την ψυχή στο στόμα» ακόμα περισσότερες.

Οι συνθήκες και τα γεγονότα υποδεικνύουν ξεκάθαρα την αυτονόητη ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην «Πτολεμαΐδα V», εξαλείφοντας επισφαλείς συνθήκες και εξασφαλίζοντας ασφάλεια τροφοδοσίας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τους εργαζόμενους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που με αμεσότητα και συντονισμό κατάφεραν να αποτρέψουν τη δημιουργία συνθηκών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων και εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσους παραμένουν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news