facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σχέδιο "Αρμαγεδών" από Κικίλια για τους σεισμούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, με θέμα την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστάσεων, με αφορμή τους δύο σεισμούς που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης με επίκεντρο την Χαλκίδα και προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Η σύσκεψη διήρκεσε μόλις μισή ώρα, με κεντρικό θέμα την κατάσταση ετοιμότητας της χώρας, σε περίπτωση κάποιας μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Αρμαγεδών!

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ένα πρωτόκολο του στρατού για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών καταστάσεων, το οποίο ονομάζεται "Αρμαγεδών".

Το... πρόβλημα με το πρωτόκολλο αυτό είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων αποφασίστηκε πως μέσα στις επόμενες 60 ημέρες θα γίνει κοινή άσκηση του στρατού της αστυνομίας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, επιστημόνων του γεωδυναμικού ινστιτούτου και πολεοδόμων - τεχνικών στατικότητας κτηρίων της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και παραγωγών Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ ΔΕΠΑ κτλ) , ούτως ώστε να "τσεκαριστεί" το συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Ο Υπουργος προστασίας του πολίτη, υποστήριξε οτι ζητούμενο είναι η πρόληψη των φαινομένων και όχι η εκ των υστέρων δραστηριοποίηση των φορέων, όσον αυτό μπορεί φυσικά να καταστεί εφικτό με τα υπάρχοντα τεχνικά και επιστημονικά μέσα.

Κικίλιας: "Αυτό που μας ενδιαφέρει ειναι η ομαλή και χωρίς προβλήματα συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και λοιπών φυσικών καταστροφών"

Εμφανίστηκε δε καθησυχαστικός όσον αφορά στη σεισμική δόνηση μεγέθους 5.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το πρωί της Τρίτης στη Μαλεσίνα , υποστηρίζοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους πολίτες, ούτε κάποια αντίστοιχη πληροφορία για ακραία φυσικά φαινόμενα .

Το "Αρμαγεδών" παραμένει ένα σχέδιο... στα χρτιά και η μεγάλη άσκηση θα γίνει ούτως ώστε να εφαρμοστεί και να διορθωθούν τυχόν προβλήματα, όπου αυτά εντοπιστούν, για να είναι η χώρα έτοιμη σε περίπτωση μίας μεγάλης φυσικής καταστροφής.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news