facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ορκωτοί λογιστές «ξεσκονίζουν» τα «πόθεν έσχες» του Καρατζαφέρη

Οι ορκωτοί λογιστές παίρνουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους. Ο λόγος για το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αναμένεται να γίνει φύλλο και φτερό από τους ορκωτούς λογιστές μετά τη διαβίβαση από τις εισαγγελικές αρχές της δικογραφίας για τις δύο υπεράκτιες εταιρείες όπου εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και την σχετική εντολή Καλαντζή.

Ειδικότερα, η δικογραφία έφτασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα δημοσίευμα της Real News την Κυριακή και η υπόθεση παίρνει τώρα νέες διαστάσεις.

Και ενώ η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής θα ενημερωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τα αποτελέσματα του ελέγχου, στη συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πρώην υπουργούς που είχαν ελλιπή πόθεν έσχες, στη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012, δεν αναφέρονται οι εν λόγων off-shore εταιρίες.

Πως οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν σε offshore του Γ.Καρατζαφέρη

Μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν ένα χρόνο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα για την προμήθεια των 4 ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter ύψους 64.000.000 ευρώ, όπου όπως αποκάλυψε η Realnews φαίνεται να εμπλέκονται και off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρίες. Η KESTREL και η MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Τσάτσου και Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο JERSEY (νησί κάπου στο πουθενά...) η off shore εταιρία MALWERN (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί με εμβάσματα 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL οι οποίες ανήκουν σε μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER.

Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές με τη μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας φαίνεται να μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών (Τσάτσου και Κομνόπουλου) στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί Gernsey που βρίσκεται στα στενά της Μάγχης. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί καθώς και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Ν. Ελευθεριάνος και Π.Παπανδρέου που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, άσκησαν ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ανάμεσα στα ευρήματα και στις απαντήσεις που έλαβαν από τράπεζες ,μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών , προέκυψε και η off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη με το έμβασμα που δέχεται τον Νοέμβριο του 2007.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news