facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αλβανία: Εγκρίθηκε η ανέγερση του μεγάλου τζαμιού στην πρωτεύουσα

«Σύντομα, περίπου 4.500 μουσουλμάνοι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται όλοι μαζί στο Μεγάλο Τζαμί, το οποίο θα κατασκευασθεί στο κέντρο των Τιράνων. Αυτή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης, σε σχέση με την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των μουσουλμάνων πιστών», γράφει η αλβανική ‘Σέκουλι’ επικαλούμενη δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Νίκο Πολέσι.

Ο Πολέσι δήλωσε ότι σήμερα η κυβέρνηση έλαβε δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη που ελήφθη αναφέρεται στο πλαίσιο της τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης της απασχόλησης στη χώρα.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα ταμείο για τη στήριξη της βιομηχανίας της ένδυσης, που για το 2014 ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια. Ο Πολέσι κάλεσε τους εγχώριους δωρητές ή τους ξένους να συμμετάσχουν στο ταμείο αυτό για συμβάλλουν στην ανάπτυξη πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η δεύτερη απόφαση είναι για παρατεταμένο ζήτημα του Μεγάλου Τζαμιού (το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Τουρκία).

Η σημερινή απόφαση έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης από την κυβέρνηση προκειμένου να απαλλοτριώσει ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία θα οικοδομηθούν. Για αυτό έχουν ακολουθηθεί όλες ι προβλεπόμενες διαδικασίες, δήλωσε ο Πολέσι.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news