facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ντράγκι: Ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι «δεν θεωρούμε την αναδιάρθρωση του χρέους ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη».

Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης ο κ. Ντράγκι, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Επαμεινώνδα Μαριά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει στις μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς, κάτι το οποίο φάνηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συνεχίζοντας, ο Μ.Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία και πληροί τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφονται μέσω των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών στην Ελλάδα.

Αμετάκλητο το ευρώ για την ΕΚΤ

Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα μια χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

«Σε ό,τι αφορά την ΕΚΤ, το ευρώ είναι αμετάκλητο», είπε ο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης «θα πράξει και θα συνεχίσει να πράττει ό,τι χρειαστεί, εντός της εντολής του» για να εγγυηθεί ότι η 18μελής ευρωζώνη θα επιβιώσει με τη σημερινή της μορφή.

Ο Ντράγκι έκανε την τοποθέτηση αυτή απαντώντας σε έναν ευρωβουλευτή ο οποίος του είχε υποβάλει ερώτημα για το εάν και κατά πόσον θα ήταν προσήκον να επιτραπεί να διεξάγονται δημοψηφίσματα σε εθνική βάση για τη συμμετοχή στην ευρωζώνη ή την αποχώρηση αυτή, κάτι που απαιτούν ορισμένα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news