facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Κορυδαλλού. Αφήνουν ανθρώπους να πεθάνουν. Φόβοι για επιδημίες

Ανησυχία στις φυλακές για τον Έμπολα και για άλλες ασθένειες. Οι εικόνες είναι ντροπιαστικές και σοκαριστικές (Vids+Pics)

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τον Έμπολα. Οι κρατούμενοι μιλάνε για εγκληματική αδιαφορία και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Τα βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ στην πρωινή του εκπομπή από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού σοκάρουν και απεικονίζουν μια φυλακή τιμωρητική για έγκλειστους και επικίνδυνη για τους υπαλλήλους που απέχει παρασάγγας από τη σωφρονιστική διαδικασία όπως θα έπρεπε να γίνεται.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα φυματίωσης αναφέροντας ακόμα και θανάτους.

Πρόσφατα, όπως λένε, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από φυματίωση ο άνθρωπος που μέσω Twitter από το λογαριασμό "Κολαστήριο Κορυδαλλού", δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

"Οι συνθήκες διαβίωσης είναι εκτός από απάνθρωπες και επικίνδυνες για τη σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία των κρατουμένων και οι επιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από φανερές" αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Καταγγέλλεται ότι σε τέτοιους χώρους στοιβάζονται δεκάδες κρατούμενοι μέσα σε κελιά 2χ2 εξαιτίας του υπερπληθυσμού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα πειθαρχία είναι σχεδιασμένα για ολιγοήμερη παραμονή, ως τιμωρία, απείθαρχων κρατουμένων. Χρησιμοποιούνται όμως ως κανονικά κελιά, λένε οι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.

Κρατούμενος μίλησε στον ΣΚΑΙ αναφέροντας τα παρακάτω για τη νοσοκομειακή πτέρυγα "Άγιος Παύλος" των φυλακών του Κορυδαλλού:

"Είμαστε σαν τα ζώα, ο ένας πάνω στον άλλο. Και υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι εδώ μέσα με φυματίωση, οροθετικοί, οι συνθήκες είναι άθλιες. Αν κολλήσει κάποιος Έμπολα από άνθρωπο που θα τον φέρει απ' έξω θα κολλήσουμε όλοι. Το νοσοκομείο του Κορυδαλλού δεν χωράει άλλο κόσμο.

Αν έχεις καρκίνο, αν έχεις AIDS θα σε φέρουν εδώ, απ' όλη την Ελλάδα. Βάψαμε μόνοι μας το νοσοκομείο για να το απολυμάνουμε λίγο, οι κατσαρίδες κάνουν πάρτι. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και για τους έγκλειστους και για το προσωπικό του νοσοκομείου".



Στη συνέχεια καταγγέλλει εγκληματική αδιαφορία από πλευράς υπουργείου καθώς και διακριτική συμπεριφορά ως προς την αντιμετώπιση άλλων κρατουμένων, και φέρνει σαν παράδειγμα τον Ηλία Κασιδιάρη:

"Το υπουργείο αδιαφορεί θανατηφόρα. Ο κ. Αθανασίου δεν έχει ευαισθησία, έχει αναισθησία. Δεν είναι δυνατό να μας αφήνουν να πεθαίνουμε εδώ μέσα επειδή έχουμε κάνει κάτι. Αν δεν μπορούν να μας κρατήσουν εδώ να μας πάνε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Λίγη ανθρωπιά ζητάμε.

Περιμένουν κρατούμενοι ενάμιση μήνα για να κάνει επέμβαση καρδιάς. Τον κ. Κασιδιάρη ξέρουν να τον βγάλουν στο άψε σβήσε έξω για να βγάλει κρεατάκια από τη μύτη του. Δεν έχουμε πιεσόμετρα, φάρμακα, μηχανήματα για να μας εξετάσουν.

Αν πάθεις μια γρίπη, θα κάνεις δύο μήνες για να επανέλθεις. Και ξαναλέω, σε αυτό το νοσοκομείο έρχονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και περιμένουν στη σειρά τους για να εξεταστούν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες υγειονομικά και πρακτικά".



Παρακάτω παραθέτουμε σοκαριστικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο διαχειριστής του λογαριασμού ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ @kolastirio








Εξαγγελίες που έχουν μείνει εξαγγελίες

Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα αναληφθούν δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος".

"Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι ναι προφανώς πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Το υπουργείο Υγείας είναι εδώ προκειμένου να βοηθήσει και να διευκολύνει σε ότι ζητηθεί από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης για να λυθεί το ζήτημα αυτό και να οργανωθεί ένας μηχανισμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί αυτό δεν είναι νοσοκομείο, είναι πρωτοβάθμια περίθαλψη αυτό που γίνεται στις φυλακές", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: "Επομένως, είναι κάτι το οποίο εμείς είμαστε έτοιμοι ό,τι πρέπει να κάνουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε και θέλουμε να μιλήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό. Ξέρω ότι ο κ. Αθανασίου ασχολείται και έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξει μία συγκεκριμένη δράση σύντομα προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό".

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πάντως, δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη από πλευράς αρμόδιων υπουργείων.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news