facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πύργος του Αϊφελ τέλος -Αυτό είναι το κτίριο που θα γίνει το νέο έμβλημα του Παρισιού [εικόνες]

Μέχρι σήμερα, στο άκουσμα και μόνο, κανείς του Παρισιού σκέφτεται τον Πύργο του Αϊφελ. Οπως, όμως, όλα δείχνουν δεν θα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον.

Για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια ο δήμος του Παρισιού φλερτάρει με την ιδέα της ανέγερση ενός ουρανοξύστη στο κέντρο της πόλης. Το σχέδιό του είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακό που φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από τη δόξα του Πύργου του Αϊφελ.

Οι Παριζιάνοι αντιστέκονται σθεναρά στην ιδέα της ανέγερσης ουρανοξυστών στην πόλη τους, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα χαλάσει τον ορίζοντά της. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 1973, όταν και ανεγέρθηκε ο πύργος Μονπαρνάς των 59 ορόφων, ο οποίος θεωρήθηκε εξάμβλωμα, δεν έχει επιτραπεί η ανέγερση αντίστοιχου τέτοιου κτιρίου στα κεντρικά διαμερίσματα της πόλης.

Τώρα, η πρόταση των αρχιτεκτόνων Ζακ Χέρζοκ και Πιερ ντε Μερόν για την ανέγερση ενός τριγωνικού γυάλινου ουρανοξύστη 42 ορόφων (το ύψος του θα φθάνει τα 180 μέτρα) στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, έρχεται να διχάσει την πόλη. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ενθουσιάστηκε με την πρόταση και την έβαλε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Και αν και τα όχι ήταν περισσότερα από τα ναι, η αντιπολίτευση έκανε το λάθος να δείξει τα ψηφοδέλτιά της, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρεία στην Ινταγλκό να παραπέμψει το όλο θέμα για την τύχη της ανέγερσης του τριγωνικού πύργου, στη δικαιοσύνη.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news