facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κάμερον: Η Βρετανία δεν πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. «όπως και να έχει»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η χώρα του δεν πρέπει να εμφανίζεται πρόθυμη να παραμείνει στην Ε.Ε. «όπως και να έχει», απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ που είπε ότι δημιουργεί αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις η υπόσχεση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, μιλώντας σε εκδήλωση βρετανών επιχειρηματιών, σημείωσε ότι εκείνοι που «φλερτάρουν» με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. βάζουν σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, από το ίδιο βήμα, προειδοποίησε πως αν αγνοηθεί ότι είναι σε εξέλιξη ένας διάλογος για την Ευρώπη, θα είναι το «χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε».

«Το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει σημασία για τη χώρα μας αλλά δεν λειτουργεί σωστά για μας αυτή τη στιγμή, και αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε αλλαγές», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Το να στεκόμαστε απλώς και να λέμε ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη όπως και να έχει, δεν συνιστά σχέδιο (...) δεν είναι κάποια στρατηγική, δεν θα λειτουργήσει», υπογράμμισε ο Ντ. Κάμερον. Υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης των Τόρις, αναφέροντας ότι ο αριθμός των επενδύσεων που προσελκύει η Βρετανία επί των ημερών του καταδεικνύει ότι η ανακοίνωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2017 δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επενδυτές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, προσπαθώντας να σταματήσει τις εσωκομματικές διαφωνίες και να ξανακερδίσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που έχουν μετακινηθεί στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. πριν προχωρήσει στο δημοψήφισμα το 2017 εάν επανεκλεγεί στις κάλπες που θα στηθούν την άνοιξη του 2015.

Από την πλευρά του, ο Εντ Μίλιμπαντ, ελπίζοντας να εξαργυρώσει εκλογικά τον φόβο ορισμένων επιχειρηματιών ότι μια εκλογική νίκη των Συντηρητικών θα μπορούσε να τους κοστίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενιαία αγορά των 500 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, δήλωσε ότι το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας απειλείται με καταστροφή.

«Κάθε νεύμα κάθε κλείσιμο του ματιού σε όσους θέλουν την έξοδο από την ΕΕ στέλνει ένα μήνυμα σε πιθανούς επενδυτές ότι η χώρα μας είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος.

«Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η έξοδος από την ΕΕ ως απειλή στη πραγματικότητα αποδυναμώνει την επιρροή μας στην Ευρώπη, δεν την ενισχύει... δεν θα γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Αν γίνω πρωθυπουργός ποτέ δεν θα διακινδυνεύσω τις βρετανικές επιχειρήσεις, τις βρετανικές θέσεις εργασίας, την ευημερία της Βρετανίας παίζοντας πολιτικά παιχνίδια με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Εντ Μίλιμπαντ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news