facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι σύμφωνα με έρευνα δεν «γουστάρουν» κανένα λαό

Το ινστιτούτο «Pew Research Center» δημοσιοποίησε  μια ενδιαφέρουσα ανάλυση  που διενεργήθηκε από  ειδικούς εμπειρογνώμονες επί των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης στην Τουρκία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι τουλάχιστον «εκπληκτικά».

Η κριτική επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η γνώμη των Τούρκων πολιτών για τις ΗΠΑ , ενώ η χώρα τους είναι ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ,  και σημαντικός σύμμαχος των αμερικανών στην περιοχή, είναι αρνητική σε μεγάλο ποσοσστό. Ως επιβεβαίωση του παραπάνω συμπεράσματος δίνονται στις ακόλουθες διακυμάνσεις του χρονοδιάγραμματος η στάση της τουρκικής γνώμης προς τις  ΗΠΑ, κατά την περίοδο του 2002-2014. Σε αυτό  , φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει ένα ποσοστό πάνω από το 60% των Τούρκων που έχει  «αρνητικά συναισθήματα» για την Αμερική.FT_Turkey.World_
Αλλά το πιο εκπληκτικό, δεν είναι αυτό, αλλά  το γεγονός ότι οι Τούρκοι δεν «γουστάρουν» στην ουσία κανέναν λαό. Το γράφημα παρουσιάζει το ποσοστό της αντιπάθειας για έναν αριθμό χωρών,  από την Κίνα έως το  Ισραήλ. Οι Τούρκοι δεν νιώθουν φιλικά ούτε με κράτη όπως την Βραζιλία (ασαφές το γιατί) και την Σαουδική Αραβία, καθώς και την ΕΕ, στην οποία εδώ και 20 χρόνια προσπαθούν  να εισέλθουν. Οι Τούρκοι, όμως αγαπούν την χώρα τους , σε ποσοστό  (78%).
Επίσης έχουν μια αρνητική στάση προς τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές  οργανώσεις  . Συγκεκριμένα το 85% των Τούρκων διάκειται εχθρικά στην Αλ Κάιντα και την Χεζμπολάχ, το 80% είναι κατά  της Χαμάς, ενώ το 58% των Σουνιτών μουσουλμάνων στην Τουρκία δεν εγκρίνουν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Άγνωστες αι βουλαί του τουρκικού λαού λοιπόν. Δεν αναφέρεται όμως στην έκθεση αυτή η  αντιπάθεια που νιώθουν για εμάς τους Έλληνες, οι Τούρκοι.

Άλλωστε όπως γράφουμε καθημερινά στο  Pentapostagma.gr, η στάση του τουρκικού λαού διαχρονικά , εκτός απειροελάχιστων εξαιρέσεων, είναι τρομερή και ιδεχθής. Ο ελληνισμός έχει υποστεί τα πάνδεινα από την τουρκική «φιλία» διαχρονικά.  Μακάρι κάποτε, αφού  όμως λυθούν τα ζητήματα μεταξύ μας άπαξ δια παντός , με τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο χώρες, να βρεθεί μια χρυσή τομή , για την αρμονική συμβίωση των δύο λαών.  Αλλά με τις συνεχόμενες προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο , και με «τσαμπουκάδες», δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό. Ο κάθε λαός  είναι υπεύθυνος για την μοίρα του, αυτό είναι κάτι που ισχύει διαχρονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Ο χριστιανισμός αποτελεί την θρησκεία εκείνη , που με την ζωντανή του  παρουσία βοηθά τον  άνθρωπο να δεί  τον διπλανό του με άλλο μάτι, και όχι να θέλει να του βγάλει το μάτι, θα λέγαμε εμείς…..

pentapostagma

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news