facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σε επίδειξη ισχύος προβαίνει η Τουρκία !!!

Η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους αποστέλλοντας τουρκικά υποβρύχια να περιπολούν ανοιχτά των Μικρασιατικών παραλίων. Πέραν της διακριτικής παρούσιας που θα περίμενε κανείς ιδιαίτερα από ένα μέσο όπως τα υποβρύχια, αντίθετα οι Τούρκοι προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογική βία εναντίον του Ελληνικού Λαού. Σε μια πρωτοφανή κίνηση τουρκικό υποβρύχιο ενεπλάκη με πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.To περιστατικό ξεκίνησε όταν Τούρκοι «Ψαράδες» εισήλθαν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα. Το Λιμενικό Σώμα από το Λιμάνι της Κω απέστειλε ένα παράκτιο περιπολικό το οποίο προέτρεψε τους Τούρκους να επιστρέψουν πίσω σε Τουρκικά Χωρικά Ύδατα. Το Ελληνικό περιπολικό πλησίασε σε απόσταση 50 μέτρων. Τότε ξαφνικά ένα Τουρκικό υποβρύχιο, το οποίο έχει σαν έδρα το λιμάνι της πόλης Μαρμαρις στο Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο, αναδύθηκε και ύψωσε την Τουρκική Σημαία κάνοντας εμφανείς τις προθέσεις του στο σκάφος του Λιμενικού. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Πλευρά η οποία απέσυρε το σκάφος στις 3.20 μμ. Μαζί με το Ελληνικό περιπολικό αποσύρθηκαν και οι Τούρκοι «Ψαράδες». Τελευταίο αποχώρησε από την περιοχή το Τουρκικό υποβρύχιο το οποίο συνέχισε την περιπολία του.

Παρόλο που αυτοί η κίνηση των Τουρκών θεωρείται αδέξια και δεν αποσκοπεί σε κάτι πέραν της αυτοπροβολής της ισχύος τους στην ουσία θέτει την Ελληνική Πλευρά προ των Ευθυνών της. Όπως είχαμε πει παλαιότερα η διενέργεια ερευνών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Τουρκικό Barbaros δεν είναι τυχαία ούτε γίνεται για λόγους πίεσης της Ελληνικής Πλευράς για την Επίλυση του Κυπριακού καθώς η Τουρκία ήδη έχει αγοράσει Γεωτρύπανο που αναμένεται να φθάσει στην περιοχή τον Φεβρουάριο όπου ένα σκηνικό χειρότερο από τα Ιμια θα στηθεί.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Πλευρά παρόλο που δηλώνει ότι θα στειλει Ελληνική Φρεγάτα στην Κύπρο κάτι τέτοιο ακόμη δεν έγινε εφικτό.

Το περιστατικό με την επίδειξη δύναμης του Τουρκικού Ναυτικού μπορεί να θεωρηθεί ότι συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στις 23 Νοεμβρίου του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε σε Τουρκικά μέσα για την Κυπριακή ΑΟΖ ότι θα στείλουν Τουρκικά πολεμικά Σκάφη ακόμη και στην Ελλάδα (!).

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των πηγών της περιοχής. «Ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι έρευνες πετρελαίου δεν αποτελούν επίδειξη καλής πρόθεσης. Ενώ από την μια οι πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις τότε πείτε και στην `ΤΔΒΚ` ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Αν και αυτό δεν γίνεται ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείτε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Τώρα βέβαια αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο Δυναμισμός της Ελληνικής Πλευράς πέραν από στιγμιαίες ενέργειες όπως η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και αλεξιπτωτιστών σε κοινή άσκηση με τις Κυπριακές Δυνάμεις. Διερωτόμαστε όμως ποια είναι η συνέχεια της Ελληνικής Στρατηγικής?

Αλλο πράγμα η αποκλιμάκωση και άλλο πράγμα η αδιαφορία.

Δυστηχώς κάποιοι στον Ελληνικό Ειδικό Τύπο αποφεύγει επιμελώς το θέμα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τον λόγο που γίνεται αυτό ακόμη και αν έχουν φιλοκυβερνητικούς δεσμούς.

Η κυβέρνηση έχει πραγματικά στρατηγική στο θέμα της ΑΟΖ?

Η στρουθοκαμηλίζει βλέποντας τα Τουρκικά Πολεμικά σκάφη επί μηνες να δεσμεύουν περιοχές στην Κυπριακή ΑΟΖ? Θα αφήσουμε το νησί της Αφροδίτης έρμαιο στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας? Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων αλλά στο Ελληνο-Τουρκικό Συμβούλιο συνεργασίας στις 4 Δεκεμβρίου αναμένονται Τουρκικές Προκλήσεις on camera….

ΥΓ Στο χέρι μας είναι να ξεφτιλίσουμε την Τουρκική Εξωτερική Πολιτική τουλάχιστον σε Διπλωματικό Επίπεδο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς οφείλει να αναλάβει ο ίδιος την διαχείριση της εποικοινωνιακής στρατηγικής. Σε περίπτωση που χάσει πόντους από τον «κλόουν» ομόλογό του δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

defencegreece

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news