facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πόσα κερδίζουν ανά αυτοκίνητο οι Audi, BMW και Mercedes;

Οι 3 Γερμανοί κατασκευαστές κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις premium υπο-κατηγορίες στις οποίες δηλώνουν το παρόν. Από τη στιγμή μάλιστα που το premium δικαιολογεί και τις αυξημένες τιμές πώλησης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τα πόσα χρήματα βγάζουν ανά αυτοκίνητο οι Audi, BMW και Μercedes.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που αφορούν τους πρώτους 9 μήνες του 2014, η μέση τιμή πώλησης των Audi ήταν 30.000 ευρώ, των BMW 35.000 ευρώ και των Mercedes 43.000 ευρώ. Μάλιστα η Mercedes είναι η μόνη από τις τρεις εταιρείες που αύξησε τη μέση τιμή της, ενώ οι λόγοι για αυτό αλλά και για τη διαφορά της από τους άλλους δύο πρέπει να αποδοθεί στην πολύ καινούργια γκάμα της, καθώς πρόσφατα ξεκίνησαν οι πωλήσεις της νέας C-Class και πιο νωρίς αυτής της S-Class, που είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο μοντέλο πολυτελείας. Στο αντίποδα η Audi, που φέτος παρουσίασε ουσιαστικά μόνο το TT.

Πέρα όμως από τον υψηλότερο τζίρο ανά αυτοκίνητο η Mercedes έχει να επιδείξει και τα μεγαλύτερα κέρδη ανά μονάδα. Έτσι λοιπόν σε κάθε αυτοκίνητό της που πωλείται το κέρδος της είναι της τάξης των 3.675 ευρώ, σχεδόν 1.000 ευρώ πιο υψηλό από το αντίστοιχο της Audi, που είναι 2.698. Το αντίστοιχο της BMW είναι 3.330 ευρώ, 345 πιο χαμηλό σε σχέση με αυτό της Mercedes.

carzine

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news