facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Μετά από 7 χρόνια η δικαίωση – «Μνημόσυνο» στα θύματα η απόφαση του Δικαστηρίου – Πως αντέδρασαν οι συγγενείς των θυμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση της πολύκροτης δίκης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 63 συνολικά άτομα.

Εντός της αιθούσης του Δικαστηρίου πολλοί ήταν οι συγγενείς των θυμάτων, με τα βλέμματα όλων να επικεντρώνονται στον Γιώργο Παρασκευόπουλο, τον άνδρα που έχασε τέσσερα ανήλικα παιδιά, την γυναίκα και την μητέρα του στην μοιραία στροφή έξω από την Αρτέμιδα…!

Παρόντες και οι αδελφές του άτυχου δασοπυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με ακόμα δυο συναδέλφους του, ενώ επέβαιναν σε πυροσβεστικό όχημα που κατευθυνόταν στην περιοχή της Αρτέμιδας και της Μακίστου.

Δικαιωμένος από την εξέλιξη της δίκης και την απόδοση δικαιοσύνης, δήλωσε ο Σπήλιος Κάρτας, αδελφός της Αθανασίας Παρασκευοπούλου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της



Ως «μνημόσυνο» στα θύματα χαρακτήρισε την σημερινή απόφαση η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη.



Για ημέρα δικαίωση, για ιστορική απόφαση, έκαναν λόγο τόσο οι συγγενείς των θυμάτων, όσο και οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Αντώνης Φούσσας και Δημήτρης Κουσιουρής.





Η απόφαση ήταν 40 χρόνια κάθειρξης για τους τέσσερις από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους. Βαρύς ο πέλεκυς και σε δεύτερο βαθμό για τους Χαράλαμπο Καφύρα πρώην Νομάρχη Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλου πρώην Δήμαρχο Ζαχάρως, Παναγιώτη Τσούρα τον τότε Πυροφύλακα Μίνθης και την 84 ετών σήμερα Σοφία Νικόλοπούλου, την γυναίκα που έμελλε από μια απροσεξία να γίνει η αιτία να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές και να κινδυνέψουν ακόμα περισσότερες..! Η ποινή αυτή μετά τις συγχωνεύσεις μετατρέπεται σε 10 χρόνια κάθειρξη, η οποία είναι εξαγοράσιμη.



Αθώος των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος. Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική.

Οι κατηγορίες για τις οποίες και καταδικάζονται είναι εμπρησμός δάσους , εμπρησμός που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για ξένα πράγματα και ανθρώπου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων.

patratora

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news