facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι ο μεγάλος νικητής του 32ου Μαραθώνιου Αθηνών

Εσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από την Ολυμπιάδα του 2004

Πρώτος στον 32ο Μαραθώνιο τερμάτισε ο Κενυάτης Φέλιξ Κάντι, διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες και 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ακολούθησε, με διαφορά δευτερολέπτων, δεύτερος ο Ρέιμον Μπετ.

Ο Κάντι έκοψε πρώτος το νήμα κάνοντας ρεκόρ αγώνων για την αυθεντική διαδρομή, καθώς, το προηγούμενο ήταν 2 ώρες, 10 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα και είχε σημειωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πρώτη νικήτρια στις γυναίκες ήτανη Ναόμι Μάγιο από την Κένυα με 2:41.05, δεύτερη η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς με 2:41.28 και τρίτη η Τίντλα.

Οσο για τον πρώτο Ελληνα που τερμάτισε τον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης που έφτασε στο Καλλιμάρμαρο σε 2 ώρες και 25 λεπτά.

Ο Μερούσης, από τον Βροντάδο Χίου, τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων συμμετεχόντων.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους αγώνες του κόσμου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο 32ος Αυθεντικός -όπως μετονομάσθηκε ο Κλασικός- Μαραθώνιος Αθήνας, με τη συμμετοχή 8.000 περίπου Ελλήνων και 5.000 ξένων δρομέων. Ο Μαραθώνιος Δρόμος και το Δυναμικό Βάδισμα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5.30 το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news