facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το 26,9% της Finansbank θα διαθέσει σε πρώτη φάση η Εθνική Τράπεζα

Στη διάθεση του 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank στοχεύει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της δρομολογηθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank. Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, προβλέπεται η μείωση του ποσοστού της στη Finansbank, ώστε έως το τέλος του 2015 η συμμετοχή της να περιοριστεί στο 60%.

Τις κινήσεις της αναφορικά με την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής της στην Τουρκία, της Finansbank, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι, επιπλέον θα προβεί:

-Στη διάθεση υφιστάμενων μετοχών της Finansbank, που κατέχει σήμερα η ΕΤΕ, ονομαστικής αξίας ογδόντα εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (TL 80.000.000) οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 2,25% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της ανακοινωθείσας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

-Στη χορήγηση δικαιώματος συμπληρωματικής κατανομής υφιστάμενων μετοχών («overallotment option»).

-Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό ποσοστό που θα διατεθεί από την ως άνω ΑΜΚ, τη διάθεση υφισταμένων και την άσκηση του overallotment option δε θα υπερβεί το 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου και ως εκ τούτου η ΕΤΕ θα διατηρήσει την πλειοψηφία και τον έλεγχο της Finansbank.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, προβλέπεται η μείωση του ποσοστού της ΕΤΕ στη Finansbank ώστε, έως το τέλος του 2015, η συμμετοχή της να περιοριστεί στο 60%.

Τα ως άνω τελούν υπό την αίρεση της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news