facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κοινωνικό μέρισμα για το 2015 και μηδενικό δημοσιονομικό κενό, προαναγγέλει ο Σταϊκούρας

Μετά τις δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας το 2015, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλά για κοινωνικό μέρισμα, ανάλογο με την υπέρβαση του πρωτογενούς ελλείμματος

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και το 2015 προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μέρισμα, όπως σημειώνεται, θα είναι σε ύψος ανάλογο με την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς ελλείμματος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σταϊκούρας ανακοινώνει την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου στο Δημόσιο πριν από τα Χριστούγεννα (22 Δεκεμβρίου αντί της 30ης Δεκεμβρίου) και την έναρξη καταβολής αναδρομικών και των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το τέλος του μήνα.

Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η πολιτική των πλεονασμάτων "θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων".

Πλεονάσματα, τα οποία όπως σημειώνει, "τα οποία θα προέρχονται, κυρίως, από το σκέλος των δαπανών, τη μεγέθυνση της οικονομίας και την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής".

Τέλος, επισημαίνει ότι θα είναι μηδενικό το δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς και όχι 2,5 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η τρόικα.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news