facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σε δίκη παραπέμπονται ο Εφραίμ και άλλοι 13 κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται οριστικά με βούλευμα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου 14 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα αφορούν κατα περίπτωση τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις

Μεταξύ αυτών είναι ο ηγούμενος Ευφραιμ και ο μοναχός Αρσένιος καθώς και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του παραπεμπτικού βούλευματος υποστηρίζοντας οτι έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Μα σημειωθεί ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

Κατόπιν αυτών σε δικη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα αφορούν κατα περίπτωση τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news