facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ισπανία: Προσπάθησαν να κάψουν 10 τόνους χασίς εν πλω

Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντάς τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με αλιευτικό πλοίο ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας.

Οι τελωνειακές αρχές της Ισπανίας, σε συνεργασία με την αστυνομία της Πορτογαλίας εξαπέλυσαν την επιχείρηση κατά του ύποπτου πλοίου με την ονομασία Eiskos και σημαία Πορτογαλίας, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Αλμερία.

«Τη στιγμή της προσέγγισης τα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού προκάλεσαν έκρηξη, βάζοντας φωτιά σε ένα μπιτόνι βενζίνης προκειμένου να κάψουν το πλοίο και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά που μετέφεραν» αναφέρει ανακοίνωση. Οι πράκτορες ωστόσο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο πλοίο.

Τα δέκα μέλη του πληρώματος -πέντε υπήκοοι Πορτογαλίας, δύο υπήκοοι Σενεγάλης, ένας υπήκοος Ισπανίας, ένας υπήκοος Γουινέας και ένας υπήκοος Γκάνας- συνελήφθησαν. Οι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν από τη φωτιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης, προορισμός του φορτίου ήταν κάποια από «τις χώρες που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news