facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΜΙΔΑ: Αντίθετη στην εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Κάθετα αντίθετη είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στην εξαίρεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, αναφερόμενος στην υπαναχώρηση της κυβέρνησης, τόνισε πως προκαλεί την αγανάκτηση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι όπως υπογράμμισε «αποτελούν τον συνήθη στόχο της κυβέρνησης για την κάλυψη δημοσιονομικού κενού».

«Η συνεχής στοχοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων και η μη διευκόλυνση των υψηλοοφειλετών (άνω των 15.000 ευρώ) των οποίων τα ακίνητα δεν προσκομίζουν έσοδα, στο τέλος θα τους αναγκάσει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά εγκαταλείποντας τις όποιες προσπάθειες καταβολής των φόρων τους, με καταστροφικά για όλους αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Παραδιάς μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων σχολιάζοντας περαιτέρω την τροπή του θέματος, είπε πως είναι πασιφανές πως τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που παρατηρείται ένα δημοσιονομικό κενό, στο τέλος καλούνται να το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. «Αυτό το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και με τον φόρο ακίνητης περιουσίας παλαιότερα και με το «χαράτσι» της ΔΕΗ από το 2011 και με τον ΕΝΦΙΑ», δήλωσε.

Ο κ. Παραδιάς ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ετησίως 20.000 ευρώ, 30.000 ευρώ, 40.000 ευρώ, 50.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ - κύριο και συμπληρωματικό - χωρίς να έχουν με κάποιον τρόπο τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο επαναλαμβανόμενο βάρος.

«Όπως γίνεται αντιληπτό για τέτοια φορολογικά βάρη το κράτος θα πρέπει να προβλέπει πάντοτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο διευκόλυνσης των οφειλετών για να μπορέσουν να πληρώσουν. Διαφορετικά όλος αυτός ο κόσμος, θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να διατηρήσει την περιουσία του και αντί να σφίγγει τα δόντια και να πληρώνει, θα σηκώσει τα χεριά ψηλά και αυτό θα αποβεί καταστροφικό και για τους ίδιους τους φορολογούμενους και για τα δημοσιονομικά του κράτους», είπε ο κ. Παραδιάς.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news