facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Χάνουν 10% της επικουρικής σύνταξης 1.000.000 συνταξιούχοι

Ήδη ελέω μνημονίου οι συνταξιούχοι έχουν χάσει μέσω των μειώσεων που έχουν γίνει από 12 ως και 45% της σύνταξής τους από το επικουρικό τους Ταμείο.

Οι μειώσεις ωστόσο δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς τα Ταμεία είναι σοτ κόκκινο και έτσι οι νέες μειώσεις είναι πλέον θέμα μερικών μηνών που μετριούνται το πολύ στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η νέα, μεγάλη, μείωση έρχεται το 2015 σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται «μαχαίρι» 10% στις επικουρικές!

Οι ασφαλισμένοι που θα δουν μειώσεις είναι όσοι παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ανήκουν δηλαδή στα Ταμεία: ΙΚΑ – ΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΔΚΥ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και πρώην ΕΡΤ.

Αφορμή για την μείωση -που έρχεται μετά από εκείνη τις 17ης Ιανουαρίου, ύψους 5,2%- είναι το ότι μπαίνει σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού χρέους και ξεκινά ο υπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για μειώσεις στις συντάξεις, ενώ, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάσης Καποτάς, στην εφημερίδα «Τα Νέα», το καινούργιο ψαλίδισμα θεωρείται δεδομένο, λόγω των ελλειμάτων στα Ταμεία.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news