facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Twitter εναντίον ΗΠΑ

Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κατέθεσε την Τρίτη μήνυση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI αναφορικά με τη λεγόμενη «αναφορά διαφάνειας».

Στο κείμενο της αγωγής του το Twitter αναφέρει πως καταφθάνει σε αυτό το μέσο έπειτα από πολύμηνες άκαρπες διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές οι οποίες στις μηνιαίες «αναφορές διαφάνειας» δεν επέτρεπαν στον κολοσσό των social media να δημοσιοποιεί στους χρήστες του τις ακριβείς πληροφορίες που ζητούσε από το Twitter η αμερικανική κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο στην τελευταία «αναφορά διαφάνειας», το δίκτυο δεν δημοσίευσε τον ακριβή αριθμό των αιτημάτων, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται (ακόμη κι αν είναι μηδενικός).

Σε ανακοίνωσή του, το Twitter αναφέρει ότι θεωρεί πως έχει το δικαίωμα βάσει του αμερικανικού Συντάγματος «να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των χρηστών και στις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης δίνοντας πληροφόρηση για το εύρος της επιτήρησης από τις κυβερνητικές υπηρεσίες».

Αξιο αναφοράς είναι επίσης, ότι η αγωγή του Twitter ακολουθεί χρονικά τη συμφωνία μεταξύ Google και Microsoft με την αμερικανική κυβέρνηση να δίνουν πληροφορίες για τους χρήστες τους μόνον έπειτα από δικαστικές εντολές.

 Η πρακτική αυτή από τις εταιρείες του Διαδικτύου ξεκίνησε να εφαρμόζεται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν.

 
Η ανακοίνωση του Twitter στον λογαριασμό του

 iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news