facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Reuters: H Γερμανία εξετάζει το Plan B με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει η Γερμανία, η οποία στηρίζει τη κυβέρνηση Σαμαρά αλλά θέλει να έχει και έτοιμο το Plan B, στο ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών. Αυτό αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει λόγο για τρεις συναντήσεις του Γερμανού αναπληρωτή Εργασίας, Γιοργκ Ασμουσεν με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σκέφτεται η αντιπολίτευση», ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία πλέον δεν «ξορκίζει» ως το… απόλυτο κακό τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ηγέτη του, αλλά επιχειρεί να κάνει βήματα προσέγγιση.

Η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο θα δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρωζώνης, γράφει το Reuters σε νέα εκτενή ανάλυσή του για τη χώρα, εξηγώντας πως παρά τις δειλές ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, η σημερινή πολιτική κατάσταση ίσως να μην αντέξει πολύ ακόμα.

Αναφερόμενο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Reuters σημειώνει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει, θα είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα βαθιά εχθρικό στο πρόγραμμα της τρόικας θα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ευρώπη. «Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν το Σαμαρά και το Βενιζέλο, αλλά εξετάζουν και επιλογές στο πλαίσιο του Plan B», δήλωσε στο πρακτορείο ο Γιενς Μπάστινα, Γερμανός οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force, ενώ το Reuters σημειώνει με νόημα «Και όμως, η έλευση του ριζοσπάστη αριστερού στην εξουσία δεν θα πυροδοτήσει τώρα τον ίδιο πανικό που θα προκαλούσε τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν στα πρόθυρα μιας επανάστασης».

Το Reuters υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή και πραγματιστική στάση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει απεμπολίσει την αριστερή του ρητορική.

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news