facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δανία: Απόφαση για PKK και Κούρδους, κόλαφος για Τουρκία

Η Δανία απελευθέρωσε 10 άτομα που κρατούνταν με την κατηγορία ότι συγκέντρωναν χρήματα για τη χρηματοδότηση της «τρομοκρατικής» οργάνωσης του ΡΚΚ.

Οι 10 κουρδικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους, ακτιβιστές είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 23,8 εκατ. ευρώ υπέρ των Κούρδων, τα οποία έφτασαν στο ΡΚΚ, μέσω τηλεοπτικού δικτύου της Δανίας (ROJ TV). Η κυβέρνηση της χώρας, αμέσως μετά, αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια εκπομπής από το κανάλι.

Ωστόσο, το δικαστήριο που είχε αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης απεφάνθη ότι η κατηγορία «περί υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» δεν αποδεικνύεται, όπως επίσης και η διασύνδεση του κουρδικού καναλιού με τους Κούρδους!

Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική απόφαση, αφού προφανώς το κουρδικό κανάλι που θα ξαναπάρει μάλλον άδεια, συνδέεται με τα κουρδικά απελευθερωτικά κινήματα… Πιθανότατα, ο Ερνογάν πληρώνει με έναν ακόμα τρόπο την παρανοϊκή συμπεριφορά του και οι Κούρδοι αποζημιώνονται για τους αγώνες τους κατά του ταϊσμένου από τους Τούρκους ισλαμιστές, Ισλαμικού Κράτους…

defence-point

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news