facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στη Forthnet

Μισθοί κάτω απο 300 ευρώ το μήνα, ατελείωτα ωράρια και απολύσεις συνθέτουν το σκηνικό εργασίας στη Forthnet - Netmed όπως καταγγέλει το σωματέιο εργαζομένων

στην επιχείρηση. Διοργανώνουν στάση εργασίας σήμερα στις 14.00 έως τις 17.00 και καλούν σε συμμετοχή στη γενική συνέλευση του σωματείου στα γραφεία της επιχείρησης στο Ταύρο. Αιχμή των αιτημάτων του σωματείου είναι η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και η κατάργηση των απολύσεων.

Το κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed:

«Τώρα πρέπει να πούμε: "Ως εδώ, δεν πάει άλλο!". Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν είναι μονόδρομος η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και η υποταγή για να σωθούν τα κέρδη των εργοδοτών. Θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με λιγότερα δικαιώματα. Μας θέλουν απροστάτευτους, χωρίς ΣΣΕ. Μας θέλουν ανοργάνωτους και διασπασμένους, χωρίς σωματεία
. Ήδη πολλοί από εμάς δουλεύουμε με κάτω από 300 ευρώ μισθό. Οι νέοι μας συνάδελφοι ρίχνονται στη φωτιά της παραγωγής με λίγες ώρες εκπαίδευσης, καλούνται από την πρώτη στιγμή να βγάλουν τεράστιο όγκο δουλειάς. Για να τα βγάλουμε πέρα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε ατελείωτα ωράρια. Μας εντάσσουν και μας αποσύρουν από την παραγωγή, ζητάνε και κόβουν απειλητικά τις υπερωρίες χωρίς να λογαριάζουν τις υποχρεώσεις και τον προγραμματισμό της ζωής μας.

Δεν πληρωνόμαστε έγκαιρα για αυτά που έχουμε παράγει με πολύ κόπο. Οι απολύσεις διαδέχονται η μία την άλλη, χάνουμε από το πλευρό μας ανθρώπους που έχουμε περάσει πολλά μαζί και περιμένουμε τη σειρά μας. Επιφορτιζόμαστε με περισσότερα καθήκοντα. Η εντατικοποίηση έχει αντίκτυπο στην υγεία μας, οι λιποθυμίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Προβλήματα στην όραση και την ακοή, πόνοι στα χέρια και τη μέση. Κάποιοι από εμάς έχουμε κληρονομήσει σοβαρές ασθένειες που θα μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μας. Μην αντέχοντας την πίεση, εξωθούμαστε σε παραίτηση ή θέλουμε να απολυθούμε, κατάσταση που εξυπηρετεί την εργοδοσία να προχωράει την ανακύκλωση προσωπικού και παράλληλα καταστρέφει τη ζωή μας, ρίχνοντάς μας στην ανεργία και στην παγίδα του "κανένας δε χάνεται".

Να ξεσηκωθούμε. Να οργανωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!

Έχουμε ανάγκη να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Με μισθούς, δικαιώματα, συνθήκες εργασίας που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και θα ανταποκρίνονται στην πρόοδο της επιστήμης και στον πλούτο που παράγουμε. Για αυτήν την ανάπτυξη πρέπει να παλέψουμε. Την ανάπτυξη που θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. Μπορούμε να πετύχουμε όταν το "φτάνει πια, δεν αντέχω" γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης στο χώρο δουλειάς μας. Το Σωματείο μας γεννήθηκε και γίνεται καθημερινά πιο δυνατό μέσα από τους αγώνες μας. Αγώνες που μας γεμίζουν εμπειρία και έχουν κατακτήσεις: Πέντε χρόνια είχε να γίνει καθαρισμός στο κτίριο του Ταύρου. Τα warning letters έπεφταν βροχή για να τρομοκρατηθούμε. Αν δεν υπήρχε το Σωματείο θα κυριαρχούσε η ατομική διαπραγμάτευση με την εργοδοσία. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών θα ήταν περισσότερες, μεγαλύτερες, πιο "εύκολες" για αυτήν. Τα προγράμματά μας θα συνέχιζαν να ήταν άτακτα (μισάωρα κτλ). Οι υπερωρίες θα ήταν υποχρεωτικές Τώρα απαιτείται να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών, πιο αποτελεσματικών, πιο οργανωμένων! Αιχμή να έχουμε τη διεκδίκηση Επιχειρησιακής Σύμβασης, με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Να έχουμε το διάλειμμα που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε, να μην αποτελεί "αντικείμενο διαπραγμάτευσης". Να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι απολύσεις, να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας. Η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη είναι επιβεβλημένη.

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, γίνε μέλος του Σωματείου σου! Eσύ που είσαι με σύμβαση "Forthnet" ή "Netmed", εσύ που είσαι επενοικιαζόμενος, μπορείς και υπάρχει ανάγκη να γραφτείς στο Σωματείο! Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, της τάξης που ανήκεις κι εσύ! Σημαίνει ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Στήριξη των νέων συναδέλφων, υπερήφανη και αξιοπρεπή στάση ζωής! Για αυτό και βάσει του καταστατικού μας, μέλη του Σωματείου δεν μπορούν να είναι τα μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν στην εργοδοσία υπηρεσίες διευθυντικού ή διοικητικού στελέχους. Αυτοί, έχουν διαλέξει πλευρά. Αυτοί, έχουν τα δικά τους "σωματεία"…

Έλα στη Γενική μας Συνέλευση να πεις τη γνώμη σου και από κοινού να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Κινητοποίησε τους συναδέλφους που γνωρίζεις. Και εδώ θα αποδείξουμε τη δύναμή μας. Είναι υπόθεση όλων μας!

Δευτέρα 13 Οκτώβρη 2014. Όλοι στη στάση εργασίας: έναρξη 14.00, λήξη 17.00. Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στον Ταύρο στις 14.30 (αίθουσα 7 των Παλαιών Σφαγείων, απέναντι από το Δημαρχείο του Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου)»

left

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news