facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ολάντ-Ρέντσι θέλουν κι άλλα χρήματα για την ανεργία, αλλά η Μέρκελ...

Γαλλία και Ιταλία σχεδιάζουν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άλλα 14 δισεκατομμύρια ευρώ με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα 5 εκατομμύρια νέους ανέργους.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους από τη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο, ότι ο ίδιος και ο Ιταλός ομόλογός του, Ματεο Ρέντσι, επιθυμούν να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό ταμείο κατά της νεανικής ανεργίας στα 20 δισ. ευρώ από 6 δισ. ευρώ που είναι σήμερα με την Γερμανίδα καγκελάριο να μην εμφανίζεται διατεθειμένη να βάλει το χέρι στην τσέπη...

Σήμερα στην Ευρώπη, περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι- δηλαδή το 11,5% του εργατικού δυναμικού. Στην κατηγορία των νέων, σχεδόν ένας στους τέσσερις είναι χωρίς δουλειά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αν και παραδέχτηκε ότι τα περισσότερα χρήματα είναι μία λύση, επεσήμανε ότι τα κράτη-μέλη αργούν πολύ στην απορρόφηση των κονδυλίων αυτών.

«Από τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται στα κράτη-μέλη μόλις 1% έχει ζητηθεί», τόνισε ο Σουλτς.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επεσήμανε ότι, μόνο το Παρίσι και η Ρώμη έχουν ειδικά προγράμματα, αποκλειστικά για την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών.

Ο Ιταλός οικονομολόγος,Τίτο Μποέρι, κάλεσε του ηγέτες να αναγνωρίσουν ότι το πρόγραμμα απέτυχε, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για να προσφερθούν στις χώρες με τη μεγαλύτερη ανεργία, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, λόγω της ύφεσης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news