facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το τιμολόγιο, ο εργολάβος και ένα έργο που δεν έγινε ποτέ στο δήμο Ηρακλείου

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά έναν εικονικό λογαριασμό, ένα έργο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ από τον εργολάβο και μια επιμέτρηση του ανεκτέλεστου έργου που ψευδώς βεβαιώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο, εξετάζει με προσοχή τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου. Μια υπόθεση που εξελίσσεται σε πραγματικό πονοκέφαλο- όσον αφορά τους προσεκτικούς χειρισμούς που πρέπει να γίνουν-ωστόσο είναι βέβαιο πως τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει την οδό της δικαιοσύνης.

Πρόκειται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretalive για μια εργολαβία 400.000 ευρώ που αφορούσε σε συγκεκριμένο κωδικό έργων ,χρήματα που δίδονται από ιδίους πόρους του Δήμου, με σύμβαση ενός έτους σε εξειδικευμένα συνεργεία ιδιωτών όταν τα έργα αυτά αδυνατούν να εκτελεστούν δια αυτεπιστασίας. Μια συνήθης διαδικασία που εδώ όμως είχε διαφορετική τροπή και ...διαδρομή.

Για το έργο που είχε δοθεί σε υπερεργολάβο είχαν γίνει μόνο πολύ μικρά τμήματα του από τον συγκεκριμένο ο οποίος ανέλαβε να το διεκπεραιώσει. Ωστόσο, υπό συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, εγκρίθηκε, τον περασμένο Ιούλιο, η πληρωμή 143.000 ευρώ ενός ανύπαρκτου ουσιαστικά έργου με το στέλεχος του δήμου που είχε αναλάβει την επιμέτρηση του έργου να βεβαιώνει (προφανώς ψευδώς) και να υπογράφει πως το έργο αυτό έχει γίνει!

Η δημοτική αρχή ερευνά ήδη την υπόθεση, έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι, υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες. Σημαντική λεπτομέρεια που διερευνάται από τη Δημοτική Αρχή: η περίπτωση ο εργολάβος να έχει αποδείξεις στα χέρια του , που να δείχνουν πως μέρος των χρημάτων αυτών είχαν δοθεί πιθανότατα σε μη διοικητικό στέλεχος του δήμου για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών.

Το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει προσεκτικών χειρισμών. Τις επόμενες ημέρες θα απασχολήσει και τις νομικές υπηρεσίες του δήμου, όπως και το δημοτικό συμβούλιο, ενώ πειθαρχικά θα ελεγχθούν και ο υπάλληλος ή οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση!

cretalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news