facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η Κύπρος δεν θα κάνει πίσω και θα υλοποιήσει τον ενεργειακό της σχεδιασμό

Το Υπουργείο Ενέργειας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με την υλοποίηση των σχεδιασμών του, τόσο όσον αφορά στο ερευνητικό πρόγραμμα των εταιρειών όσο και στην ανάπτυξη των υδρογονανθράκων μας δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας (φώτο).

Σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λευκωσίας, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, αναφερόμενος στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι εξαιρετικής σημασίας προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ιδιότητα μας ως κράτος μέλος της ΕΕ.

«Άλλωστε, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωσή της για προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών, στόχος της ΕΕ παραμένει η δραστική μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης από συγκεκριμένες πηγές και διόδους, μέσω της δημιουργίας νέων ενεργειακών διαδρομών και συνεργασιών, αλλά και με την εκμετάλλευση των γηγενών πηγών υδρογονανθράκων εντός της Ένωσης. Η Κύπρος είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, δρώντας καταλυτικά ως προς τη συνομολόγηση των συμφωνιών και της περιφερειακής συνεργασίας που απαιτούνται για να καταστεί μακροπρόθεσμα η Ανατολική Μεσόγειος η εναλλακτική πηγή τροφοδότησης των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ», κατέληξε ο Υπουργός Ενέργειας.

Παράλληλα είπε ότι η επικοινωνία με την εταιρεία ΕΝΙ είναι καθημερινή και πως η ίδια η εταιρεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει.

“Όπως έχω πει, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους και προχωράμε κανονικά με τον προγραμματισμό μας”, σημείωσε, ενώ κληθείς να πει ποια ήταν η αντίδραση της ΕΝΙ, είπε ότι “δεν έχουνε τίποτα υπόψη τους” και ότι δεν υφίσταται θέμα να παρέμβει η ιταλική κυβέρνηση.

"Εχουμε καθημερινή επαφή και η εταιρεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όπως και εμείς”, επανέλαβε ο Υπουργός .

Σε άλλη ερώτηση αν η Λευκωσία είχε επαφή με την ιταλική Κυβέρνηση απάντησε ότι “υπάρχουν επαφές σε καθημερινό επίπεδο μέσω της διπλωματικής οδού, ήδη έγιναν τα διαβήματα και εγώ ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ιταλική προεδρία σε επίπεδο Υπουργών ενέργειας, υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σχέση και γίνονται όλα τα διαβήματα που πρέπει”.

ΚΥΠΕ/sigmalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news