facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η σύνδεση Μαζιώτη -Σταμπούλου: Το γκαράζ και η «γειτονιά» των τρομοκρατών

Τα κομμάτια του παζλ προσπαθεί να ενώσει σιγά σιγά η Αντιτρομοκρατική έπειτα από τα ευρήματα στο γκαράζ -γιάφκα του Βύρωνα και τη σύλληψη του 31χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και πρόσωπο-κλειδί στις επιθέσεις/κινήσεις που ετοίμαζε η οργάνωση.

Από την πρώτη στιγμή που ανιχνεύθηκε το DNA του Νίκου Μαζιώτη στο ενοικιαστήριο και αποδείχθηκε ότι ήταν εκείνος που νοίκιασε το γκαράζ οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βεβαιώθηκαν πως ο 31χρονος Σταμπούλος είναι συνεργός του εγκέφαλου του Επανασταστικού Αγώνα και ψάχνουν να διευκρινίσουν ποιος είναι ο ακριβής ρόλος του στην οργάνωση.
Αλλωστε, το γεγονός ότι δεν έχει απασχολήσει ξανά με τις δραστηριότητές του τις Αρχές γεννάει περαιτέρω ερωτήματα, ωστόσο, η σκληρή του στάση και το γεγονός ότι δεν δίνει καμία πληροφορία μετά τη σύλληψή του σε συνδυασμό με τα στοιχεία-φωτιά που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγούν την Αντιτρομοκρατική στην εκτίμηση ότι πρόκειται για σημαίνων στέλεχος.

Σημειωτέον ότι το μπλοκ που βρέθηκε στην κατοχή του περιελάμβανε όλες τις σημειώσεις για τους επόμενους στόχους, όπως οι Μαρινάκης, Βενιάμης, Φέσσας, τα γραφεία της ΝΔ, αλλά και πολλά τηλέφωνα, διευθύνσεις, κωδικοί και πληροφορίες για το πότε θα γινόταν το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης.

Η «γειτονιά» των τρομοκρατών

Αίσθηση, ακόμη, προκαλεί το γεγονός ότι το πατρικό σπίτι του Αντώνη Σταμπούλου, στο οποίο διέμενε ο συλληφθείς, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμα το οποίο είχαν νοικιάσει και έμεναν τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα.

Φωτογραφίες από το σπίτι του Αντώνη Σταμπούλου

Για την ακρίβεια η οδός Βύρωνος 11, όπου είναι το πατρικό του Σταμπούλου, βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα μακριά από την Υψηλάντου 27 όπου ήταν το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη.

Η οδός Βύρωνος 11
Η οδός Υψηλάντου 27

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο βάζει νέα ερωτήματα στις Αρχές και ενδεχομένως οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή Πεύκης-Αμαρουσίου να επεκταθούν.

Ο σωματώδης νεαρός που αρνιόταν να δώσει τα στοιχεία του

Ο Σταμπούλος που συνελήφθη την Τετάρτη τηρούσε εντελώς αρνητική στάση, μη αποκαλύπτοντας ούτε το όνομά του και αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιήσουν ώστε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ο άνδρας είναι ιδιαίτερα γεροδεμένος, μιλάει άπταιστα ιταλικά, αλλά είναι ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο άγνωστος νεαρός είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή οι Αρχές είχαν στην κατοχή τους ενδείξεις ότι συμπορεύεται με τον Νίκο Μαζιώτη και ότι αποτελούσε ενεργό μέλος της ομάδας του. Ωστόσο δεν είχαν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του.
Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οι Αρχές άρχισαν να διαρρέουν την ύπαρξη ενός συνεργού, «καθαρού», που δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για τίποτα τις διωκτικές Αρχές, ενώ ζούσε μια απόλυτα νομιμοφανή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Γιατί δεν μιλάει στις Αρχές

Η Αντιτρομοκρατική, πάντως, βρίσκεται σε συναγερμό καθώς εκτιμά πως ο άνδρας δεν συνεργάζεται ούτως ώστε να δώσει χρόνο στους συνεργούς του προκειμένου να κρύψουν ή να καταστρέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο άνδρας να γνωρίζει που βρίσκονται άλλες γιάφκες και κρησφύγετα και να προσπαθεί να καθυστερήσει τις αρχές ώστε να «αδειάσουν» αυτά τα σπίτια. Αλλωστε, στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει και άλλα στοιχεία από τις σημειώσεις του. Στο μπλοκάκι του ο 31χρονος έχει καταγραμμένα πάρα πολλά τηλέφωνα, διευθύνσεις και κωδικούς και οι Αρχές ψάχνουν να δουν εάν αυτά αφορούν σε στόχους ή συνεργούς και σπίτια που χρησιμοποιούσε η ομάδα Μαζιώτη.

Σημειωτέον ότι η Αντιτρομοκρατική δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει την γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη όπου πιστεύεται ότι κρύβονται όπλα και εκρηκτικά και εκτιμάται ότι ο Σταμπούλος ίσως παίζει ρόλο-κλειδί.

Σε διαδικασία «καθαρισμού» το γκαράζ

Οι Αρχές, πάντως, έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι το γκαράζ του Βύρωνα βρισκόταν σε διαδικασία αδειάσματος όταν το εντόπισε η Αντιτρομοκρατική και για αυτόν τον λόγο δεν βρέθηκαν πολλά στοιχεία, παρά μόνο η σχάρα που φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news