facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ρακιντζής: Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια…;

Κυνικός εμφανίστηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με τον έλεγχο επωνύμων και την ασυλία που απολαμβάνουν στις υποθέσεις τους με το νόμο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να υφίσταται μια μεθοδευμένη πρακτική παραγραφής αδικημάτων υπέρ των επωνύμων. «Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια;», διερωτήθηκε ο κ. Ρακιντζής, απαντώντας στον βουλευτή και μετέφερε όπως είπε «το παράπονο του» στη Βουλή διότι «στην προσπάθεια μου να κάνω κάτι για τους επώνυμους πέφτω πάντα σε ένα τείχος από απαλλακτικά βουλεύματα».

Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως, παρά τις πιέσεις τους κ. Δρίτσα, να δώσει στοιχεία και ονόματα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις υποθέσεις αυτές και ούτε μπορεί να κατονομάσει. «Υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η ποινική Δικαιοσύνη είναι αυτόνομη είπε». Επέμεινε πάντως ότι οι επώνυμοι δεν δικάζονται όπως όλος ο κόσμος.

Αναφορικά με το Δημόσιο, υπενθύμισε ότι «η ίδια η Βουλή με νόμους της κηρύσσει νόμιμες παράνομες δαπάνες», ενώ παράλληλα έφερε ως παράδειγμα άτυπες δαπάνες των ΟΤΑ που θεωρήθηκαν παράνομες, αλλά μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις κρίθηκαν νόμιμες, αλλά και έτερη νομοθετική ρύθμιση που βγάζει «λάδι» τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η «έξοδος των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο έχει επιταχυνθεί, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει σημαντικό έργο, καθώς έως τώρα η υφιστάμενη δομή (εσωτερικός έλεγχος) ήταν μια υπηρεσία ψυγείου».

attikipress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news