facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νικολόπουλος: Ρυθμίστηκαν τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Με αφορμή τις αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τις σχετικές γραπτές αναφορές που κατέθεσε στα πρακτικά ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γενικός Εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον Προϋπολογισμού, Νίκος Νικολόπουλος , απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων είπε:

«Ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς συνεταίρους μία σκανδαλώδης τροπολογία που σώζει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ... της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!! Πριν λίγες ήμερες, ο ΥΠ.ΑΝ., Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωνε τους Έλληνες, ότι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια δεν θα χαρίσουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού στους μπαταχτσήδες. Και τώρα, μετά την τακτοποίηση των κόκκινων δανείων των συστημικών μπαταχτσήδων των ΜΜΕ, τακτοποιήθηκαν και τα κόκκινα δάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων, Σαμαρά και Βενιζέλου. Ακατάσχετο απαιτούν οι Σαμαράς & Βενιζέλος να μείνει το 40% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων».

Και όλα αυτά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγγελία, ότι η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ενέταξε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, η οποία προβλέπει, ότι ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής επιδότησης, που δικαιούνται τα κόμματα, θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο.

Και κατέληξε: «Την ώρα που η Κυβέρνηση, εντελώς παράνομα, ζητά να κατάσχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις για την εξόφληση των αγροτικών δανείων, ψηφίζει να είναι ακατάσχετες οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, ενώ αυτές είναι νόμιμα εκχωρημένες στο 100% του ποσού ως καλύμματα των δανείων τους στις τράπεζες».


newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news