facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Θωρακίζεται» η Κρήτη για τον Έμπολα – Θερμικές κάμερες και «φρένο» στις εισόδους του νησιού

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης για τον ιό Έμπολα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα πιθανό κρούσμα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στις εισόδους του νησιού για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και όσα πρέπει να γίνουν αν εμφανιστεί.

Όπως δήλωσε στο inotos o διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αντώνης Γρηγοράκης: «ήδη είναι έτοιμος στο ΠΑΓΝΗ θάλαμος υψηλής πίεσης που μπορεί να νοσηλεύσει δύο ασθενείς και αν παραστεί ανάγκη κι ένα τρίτο. Η ουσία πάντως είναι να εντοπιστεί έγκαιρα ένα κρούσμα προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίηση κατά τα προβλεπόμενα. Γι αυτό έχουν δοθεί σαφείς εντολές για επιφυλακή σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και στα νότια παράλια του νησιού όπου συχνά αποβιβάζονται λαθρομετανάστες».

Στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό πιθανού κρούσματος θα χρησιμοποιηθούν οι θερμικές κάμερες ενώ σε κάθε περίπτωση θα δοθούν οδηγίες στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κρούσμα που όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης «δε θεωρούμε ότι μια τέτοια εκδοχή έχει πολλές πιθανότητες ωστόσο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»

Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη για τον Έμπολα στο υπουργείο υγείας στην οποία θα εκπροσωπηθεί η 7η ΥΠΕ με τη Διευθύντρια προγραμματισμού προκειμένου να δοθούν εντολές και οδηγίες.

Εξάλλου την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, υπό τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα Νοσοκομεία του νησιού ώστε να δοθούν σαφείς οδηγίες για όσα πρέπει να γίνουν σε πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος.

inotos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news