facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τις αγροτικές οργανώσεις

Στον οικονομικό εισαγγελέα διαβιβάστηκαν ήδη τα πορίσματα που παρέδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος σχετικά με τους ελέγχους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για σπατάλες πόρων του ΕΛΓΑ την περίοδο 194-2011.

Το πόρισμα περιλαμβάνει «ονόματα και διευθύνσεις» γι' αυτό άλλωστε και το Σώμα Ελέγχου, σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, βρίσκεται... κλειδωμένο στο υπουργείο, αφού τα «ονόματα και τα προσωπικά δεδομένα δεν πρέπει να γίνουν φέιγ βολάν»

Έγιναν 6 συντονισμένοι έλεγχοι, τρεις από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τρεις από τους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Το έναυσμα δόθηκε από καταγγελίες για μη ορθολογική αξιοποίηση και διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων του ΕΛΓΑ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παραδίδοντας τα πορίσματα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι διαβιβάστηκαν ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την διενέργεια σχετικής έρευνας.

«Πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς, ωστόσο, να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Σημείωσε πάντως ότι παρέλκει άλλη πρωτοβουλία επί του παρόντος, όπως διαβεβαίωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου ότι ανέλαβε ο οικονομικός εισαγγελέας να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο υπάρχει σχέδιο τροπολογίας να μετατεθεί το Συνέδριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε «να φτάσουμε εκεί χωρίς εξαιρέσεις και με αδιάβλητο τρόπο» και με στόχο να αποκτήσει η Πολιτεία ένα αξιόπιστο συνομιλητή που δεν θα τον συνοδεύει καμία σκιά από το παρελθόν για το παρών και το μέλλον των συνεταιρισμών.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news