facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Σε σοβαρή κατάσταση τρεις εκ των τραυματιών της καραμπόλας

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση τριών εκ των τραυματιών της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, ενώ τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν πέρασαν ήσυχο βράδυ.

Ειδικότερα, τα παιδιά, ηλιικίας 4 ετών και 16 μηνών αντιστοίχως, πέρασαν το βράδυ τους ήσυχα στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μια 25χρονη Βουλγάρα, που διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, μαζί με άλλα έξι άτομα.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, από τα επτά θύματα του χθεσινού δυστυχήματος που διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ, οι δύο ήταν νεκροί όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας 60χρονος κατέληξε στο χειρουργείο.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται ένας 64χρονος κι ένας 22χρονος.

Για τα δύο παιδάκια που νοσηλεύονται στο Γ. Γεννηματάς, ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μετά τη διακομιδή τους υποβλήθηκαν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και εισήχθησαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική, όπου πέρασαν ένα ήρεμο βράδυ μαζί με την γιαγιά τους, ενώ νεώτερα για την κατάσταση της υγείας τους θα υπάρχουν τις προσεχείς ώρες, μετά την επίσκεψη των γιατρών.

Η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρύδου, που επισκέφτηκε το πρωί τα δυο παιδιά, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Ακόμη, εννέα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Βέροιας,Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίστηκαν στην Ορθοπαιδική και οι έξι στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διοικήτρια του νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτζου, από τους 30 τραυματίες που διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Βέροιας, τέσσερις διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ και δύο παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών στο Γ. Γεννηματάς, ενώ οι υπόλοιποι εξυπηρετήθηκαν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Με πρωτοφανή ετοιμότητα, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έφτασε χωρίς να κληθούν. Αυτή τη στιγμή, τα ορθοπαιδικά περιστατικά είναι ελεγχόμενα, δεν υπάρχει κίνδυνος, και στη Χειρουργική Κλινική από τα 13 περιστατικά, το ένα φαίνεται ότι είναι δύσκολη κατάσταση, ενώ τα υπόλοιπα είναι αντιμετωπίσιμα» τόνισε.

Ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news