facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

“Μήνυμα” από Γερμανούς βουλευτές στην ΠΓΔΜ

Καμπανάκι απο Γερμανούς βουλευτές στην ΠΓΔΜ. Σε δηλώσεις του στην Deutsche Welle, επισήμαναν πως η διαφορά με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ.

Τόνισαν, δε, ότι εάν η χώρα δεν θέλει να χάσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, αρκετά μέλη της γερμανικής Βουλής υποστήριξαν ότι στην τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ έχουν διατυπωθεί τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Η Deutsche Welle προσθέτει ότι οι Γερμανοί βουλευτές επισήμαναν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα βαρύνει την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

"Οι μεταρρυθμίσεις δεν χρειάζονται μόνο λόγω της έκθεσης προόδου. Μια εποικοδομητική λύση στο ζήτημα του ονόματος παραμένει προτεραιότητα. Χωρίς επίλυση, δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Στη δεύτερη θέση είναι η αποχή της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο. Πρέπει να βρεθεί λύση με υποχωρήσεις από τις δύο πλευρές" δήλωσε ο βουλευτής του CDU/CSU, Τόρστεν Φρέι.

Ο βουλευτής Ντίτμμαρ Νιετάν από το SPD τόνισε ότι το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι έτοιμη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις

"Με βάση την έκθεση προόδου είναι προφανές πως υπάρχει οπισθοδρόμηση και υπεύθυνη γι' αυτό θεωρείται η κυβέρνηση. Χρειάζεται να δείξει ότι είναι έτοιμη για μεγαλύτερη διαφάνεια, μεγαλύτερη ελευθερία στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπου ασκούνται πολιτικές πιέσεις. Μέχρι να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει καμία χώρα που μπορεί να βοηθήσει τη Μακεδονία" πρόσθεσε ο κ. Νιετάν.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Μανουέλ Σαραζίν υποστήριξε πως η πολυετής αναμονή μπροστά στην πόρτα της ΕΕ έχει καταστρέψει τη δημοκρατική κουλτούρα και την κοινωνική συνοχή της ΠΓΔΜ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news