facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πρόβλημα με τουρκικά διαβατήρια από ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Τουρκία με ότι τα νέα διαβατήρια της χώρας δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ΕΕ και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια με «υψηλό επίπεδο ασφαλείας».

Η ίδια η Τουρκία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ακριβώς το σοβαρό θέμα ασφαλείας που υποδηλώνει η προειδοποίηση της ΕΕ και αρμόδιοι αξιωματούχοι της αρκούνται να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι ορισμένα άλλα κριτήρια ικανοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Οικονομικής Ανάπτυξης και Διευθυντής Ερευνών κ. Melih Özsöz, δήλωσε σχετικά : «Με την Έκθεση, 16 Δεκεμβρίου 2013 συμφωνία επανεισδοχής που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ πραγματοποιήθηκε η πρώτη κρίσιμη στροφή στο διάλογο για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που επισημοποιήθηκε μετά την μετά την Συμφωνία Επανεισδοχής που υπογράφτηκε μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου 2013», είπε και πρόσθεσε: «Στην Έκθεση περιλαμβάνονται 72 κριτήρια από τα οποία η Τουρκία ανταποκρίθηκε ή έστω προσέγγισε τα 22, 40 κριτήρια καλύφθηκαν μερικώς, ενώ 10 κριτήρια δεν ικανοποιήθηκαν καθόλου. Εάν το δούμε από αυτή την άποψη, η Τουρκία ανταποκρίθηκε αισθητά στα 62 από τα 72 κριτήρια»...

Έχει δρόμο ακόμα η Τουρκία που πρέπει να καλύψει και στον τομέα αυτόν. Ας ελπίσουμε να το κάνει καθώς ειναι κρισιμος τομέας και αφορά και την ασφαλεια.

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news