facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ηχηρό μήνυμα στήριξης Κομισιόν προς την Ελλάδα

Με δήλωση υποστήριξης προς την Ελλάδα απάντησε η Ευρωπαϊκή επιτροπή σήμερα, μετά από δύο μέρες συνεχούς απότομης πτώσης στο ελληνικό χρηματιστήριο. “Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στο να δημιουργήσει μία βάση για βιώσιμη ανάπτυξη με υγιή οικονομικά πιο ανταγωνιστική αλλά και μια ισχυρή," αποτελεσματική επίβλεψη του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο αρμόδιος επιτροπος για οικονομικές υποθέσεις Γιούρκι Κατάινεν.

"Αυτό το άνευ προηγουμένου πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και της αναγκαίας μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής συνεπαγόταν πολύ δύσκολες επιλογές . Η Επιτροπή και η Ευρωζώνη στο σύνολό της έχουν σταθεί δίπλα στην Ελλάδα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ενώ υπάρχει μια σαφής ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο για να εξασφαλίσει λογικές συνθήκες χρηματοδότησης για το ελληνικό κράτος και να εξομαλύνει το δρόμο για πλήρη και βιώσιμη πρόσβαση στην αγορά.

Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστεί πολύ στενά με τις ελληνικές αρχές για να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία θα απαιτήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να συμφωνηθούν. Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της ευρωπαϊκής στήριξης για τη χώρα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο να καθησυχάσει τους δανειστές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι θα συνεχίσει την σταθερή της δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και για τη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής και επαρκής δημοσιονομικής ρύθμισης."

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news