facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κ.Μητσοτάκης: «Να ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού»

Απάντηση στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο έδωσε ο ΥΠΔΜ Κ.Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα το γεγονός ότι οι υπάλληλοι μπαίνουν στο Δημόσιο με σχετικά υψηλό μισθό συγκριτικά με τον ιδιωτικό τομέα και καταλήγουν με χαμηλό μισθό για την προϋπηρεσία τους και τα προσόντα τους. «Πρέπει να υπάρχει καινούργιος εισαγωγικός μισθός και μετά από μία διετία δοκιμασίας θα κρίνεται αν πρέπει να μονιμοποιηθεί ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος», υποστήριξε. Κατά τον Κ.Μητσοτάκη, «κανείς δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού με εξαίρεση αυτούς που απολαμβάνουν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές τους σε σχέση με άλλους υπαλλήλους που βρίσκονται στην ίδια θέση».

Η δέσμευση της χώρας για ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των απολύσεων, που θα είναι και ο τελευταίος, ισχύει, διαβεβαίωσε ο ΥΠΔΜ για να συμπληρώσει ότι «θα γίνονται απολύσεις το 2015 και το 2016 όποτε εντοπίζονται απατεώνες που μπήκαν από την πίσω πόρτα».

«Με το που βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε μαραθώνιο» σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης παίρνοντας θέση υπέρ μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης προκειμένου να είναι εγγυημένη η ελληνική έξοδος στις αγορές.

Μιλώντας στον Σκάι, επανέλαβε την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένο και ένα κομμάτι του δεν θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο για να κλείσει ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης με την Τρόικα με τη σημερινή της μορφή, αλλά γιατί είναι αναγκαίες» τόνισε αναγνωρίζοντας ότι «αυτό το τρένο το χάσαμε».

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news