facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ηλεία: Έτοιμο να "εκτοξευτεί" το λιμάνι του Κατακόλου - Προχωράει άμεσα η επέκτασή του

Μια φορτηγίδα, ένα ρυμουλκό και ένας πλωτός γερανός βρίσκονται από χθες, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι Κατακόλου, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 150 μέτρα από την υφιστάμενη «σπίθα». Ενώ για τον ίδιο λόγο, την επόμενη Πέμπτη, αναμένεται να τοποθετηθεί και πλωτός φάρος που θα έρθει σε αντικατάσταση του παλιού ο οποίος θα «σβήσει» απόψε το βράδυ, με στόχο όταν ολοκληρωθούν τα έργα να τοποθετηθεί εκ νέου στο καινούριο του «θεωρείο»!

Τα έργα έχουν χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2015 ενώ η κατασκευαστική εταιρεία –θυγατρική της επιβλέπουσας «ΑΚΤΩΡ» με την επωνυμία «ΚΑΣΤΩΡ»- έχει εκφράσει στην λιμενική επιτροπή την αισιοδοξία ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο!

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η εργολαβία αφορά στην επέκταση καταρχήν ,του προσήνεμου μώλου, από το σημείο της «σπίθας» για ακόμη 150 μέτρα παραπλεύρως, με πλάτος 60 μέτρων και με 60 %επιπλέον ποσοστό προστασίας από τον κυματισμό και τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν σε περιόδους θαλασσοταραχής στην περιοχή.

Ακόμη, στην ίδια εργολαβία, θα εκτελεστεί και η δημιουργία κρηπιδώματος όχτων μέτρων,επί της παραλιακής ζώνης –μπροστά από τα σημερινά καταστήματα -που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου!

Τότε είναι που θα κληθούν οι έμποροι και καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης να επιλέξουν νέο μοτίβο αισθητικής! Δια στόματος του τεχνικού συμβούλου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δ. Αποστολόπουλου, ειπώθηκε πως θα εξεταστεί μια μορφή γυάλινης υπαίθριας κατασκευής που η οικονομική της επιβάρυνση κατασκευής της, ενδέχεται να καλυφθεί είτε με ιδία έξοδα των εκαστοτε καταστηματαρχών είτε εξιμισίας με το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, αλλά το γεγονός αυτό θα συζητηθεί πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις!

Ο λόγος τώρα που προβλέπεται κάτι τέτοιο είναι καθαρά πρόταση της μελέτης του έργου όπως αρχικά σχεδιάστηκε ! Ενώ κατά μήκος του παραλιακού κρηπιδώματος θα γίνει και ένας εσωτερικός ,μικρός, κυματοθραύστης προστασίας από τα θαλάσσια ρεύματα που θα είναι προσβάσιμος στους πεζούς!

Για δυο χρόνια εργοτάξιο

Με σειρά άλλων ώριμων έργων, έτοιμων δηλαδή, να δημοπρατηθούν ακόμη και μέσα σε έναν μήνα από την έγκριση χρηματοδότησης τους, θα είναι ακόμη τα έργα κατασκευής νέας προβλήτας στη σημερινή θέση της μαρίνας.

Η νέα μαρίνα όταν και οπότε αποφασιστεί να γίνει, θα μετατεθεί στο βόρειο τμήμα του λιμένος ενώ στην ίδια εργολαβία θα συμπεριληφθούν ακόμη τα κτίρια και η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης . Η δημοπράτηση αυτών αναμένεται εντος του επόμενου τριμήνου σε ό,τι αφορά τα κτιριακά γιατί η νέα μαρίνα,δεν έχει ακόμη βρει πηγή χρηματοδότησης!

Παράλληλα, ώριμο έργο είναι και η νέα προβλήτα μήκους 350 μέτρων ,ακόμη βορειότερα του λιμένος, με στόχο όταν εκτελεστεί να δέχεται τον ελλιμενισμό νέας γενιάς πλοίων άνω των 350 μέτρων!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων ,ο χώρος της λιμενολεκάνης και της παραλίας θα είναι για τα επόμενα δυο χρόνια ένα εργοτάξιο που θα φέρει – χάριν στην υπομονή όλων- τα πολυπόθητα χαμόγελα για την ολοκλήρωση του σύγχρονου λιμανιού όπως επιτάσσουν οι προκλήσεις της εποχής!

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news